Продължителният дъжд не успя да попречи на творческия директор на френската модна къща "Luis Vuitton" Никола Гескиер да представи новата си междусезонна колекция за 2024-a в сряда, информира АП.

Първоначално бе замислено модното дефиле да се състои на фона на златния залез, огряващ великолепен фонтан на италианския остров Изола Бела - впоследствие обаче събитието бе преместено в двореца Боромео.

Дефилетата на междусезонни колекции са сред най-мащабните събития в модната индустрия, като много от тях се провеждат в някои от най-живописните места на планетата. В рамките на тазгодишното шоу в северна Италия Гескиер направи препратки към барока (подхождащи на маслените картини, окачени в двореца), които съчета с модерни спортни тоалети.

Някои от творбите на дизайнера включват неопренови ленти, които оформят силует на криле върху изрязани горнища или придават подвижност на вълнени поли. Препратки към късния Ренесанс има в дизайна на гащеризони, комбинирани с блузи, поли с пайети, които напомнят на защитни ризници, както и ръкавите на якета с мотиви от гоблени. Шоуто бе закрито с подгънати рокли с прозрачни панели и детайли от сатен в прасковено, розово и жълто. Роклите, в стил, подходящ за принцеси, пък бяха съчетани с ботуши с ремъци.

Снимка: Getty Images

Докато стотиците гости се насладиха на колекцията в двореца, парижката модна къща организира и дефиле под дъжда по време на следобедната почивка, за да покаже дрехите, както е първоначално предвидено. На фона на бароков фонтан моделите показаха ренесансови деколтета под формата на акордеон, съчетани с къси панталони или мини поли, с кецове или ботуши.

Снимка: Getty Images

Още снимки от колекцията, вижте тук >>>

Събитието посетиха световноизвестни знаменитости като Опра Уинфри, Кейт Бланшет, Дженифър Конъли и Ема Стоун.