Мафалда от България и Олимпия от Гърция, и двете дъщери на князе без царства, приковаха всички погледи на Седмицата на модата в Ню Йорк.

Вижте снимки >>

Техните лица се нареждат сред най-желаните за дефилетата, което потвърждава, че връзката им със света на модата едва сега започва, пише испанският "Ел Паис", цитиран от "24 часа".

Красавиците не се страхуват от камерите, имат отворени профили в социалните мрежи и се отличават със стил, характерен за потомките на две толкова знатни семейства. И въпреки това всяка върви по своя път.

И двете са свързани с испанския крал Филип - Олимпия е негова племенница, а Мафалда - дъщеря на един от най-добрите му приятели, Кирил от България, уточнява изданието. 22-годишната гъркиня, първородна дъщеря на принц Павел от Гърция и Мари-Шантал Милер, и внучка на Константин - брат на кралица София, има сериозен ангажимент към модната индустрия и учи в Нюйоркския университет.

24-годишната Мафалда също е пристрастена към модата, макар че нейната слабост си остава музиката и след години работа тази година тя най-сетне ще издаде първия си албум.

Красивият и драматичен живот на дъщерите на цар Фердинанд I Български (галерия) >>

С различен живот и кариера, когато се съберат на едно място, те са еднакво желани от марките, пише още изданието. По време на Седмицата на модата двете участваха в дефилето на американската дизайнерка Тори Бърч, чието лице е Олимпия. Участието им обаче не се изчерпва с дефилета. Двете бяха гостенки и на партитата и събитията след приключването им. Мафалда беше гост-звезда на купона, организиран от списание "Харпърс базар", наред с певиците Кристина Агилера и Ники Минаж, както и с моделите Джиджи и Бела Хадид, Кендал Дженър и Адриана Лима. Мафалда участва и при представянето на новата линия на италианската марка "Прада" - спортни екипи в неонови тонове.

И двете са израснали в Лондон и споделят пътувания, приятелства, вкусове и социален статус (и двете са дъщери на князе без царство), но са избрали различни пътища за развитие.