Дизайнерът Ким Джоунс, който отговаря за мъжката мода в "Dior", създаде футуристична обстановка във Военното училище в центъра на Париж, като откри ревюто си с армия от модели, които се издигнаха от подиума, предадоха осведомителните агенции.

Платформата се задвижи под акомпанимента от електронни звуци, плоскостите на пода се раздалечиха, след което манекените започнаха бавно да се появяват и се подредиха в редици. Така бе дадено начало на дефилето на бранда по време на Седмицата на мъжката мода във френската столица.

Един по един моделите дефилираха из залата на фона на мрачни ритми. Представената колекция беше смела, съчетавайки традиционно женствени елементи от миналото на "Dior" с модерна мъжка естетика в духа на поколението Z.

Вижте снимки >>

Дрехите бяха предимно в сиво, слонова кост и пастелни цветове, а аксесоарите - ярки, неоново розови или жълти. Моделите носеха закачливи плетени шапки с помпони, малки чанти и мокасини с дебел ток.

Манекен представи пола-панталон в леопардов принт, а друг се разходи с пастелно розови шорти от туид, предлагайки свежа интерпретация на мъжествеността.

"Dior" е къща за висша мода", каза дизайнерът Ким Джоунс. "Култура, която сме наследили от миналото на дамското облекло и прилагаме в настоящето на мъжкото облекло" .

Снимка: Getty Images

Колекцията демонстрира сложна смесица от мъжко и женско, претворявайки традициите на британското мъжко облекло от висок клас с елементи от висшата мода, като препраща към корените на дамското облекло на марката.

Джоунс отдава и почит на предшествениците си с "колаж от влияния", проличаващи от материите и силуетите. Черпейки вдъхновение от Ив Сен Лоран до Джанфранко Фере, от Марк Боан до Кристиан Диор, британският дизайнер създава смесица от поп иконография и традиция.

Ревюто бе важен момент за Ким Джоунс, който отбелязва петата си година начело на мъжкото облекло на модната къща "Dior". Според него модата трябва да бъде диалог, който безпроблемно да свързва миналото, настоящето и бъдещето. Със своите колекции той се опитва да даде по-широк поглед върху ролята на половете.

Снимка: Getty Images

Сред известните личности на първия ред на ревюто на "Dior" бяха моделът Уини Харлоу, актрисите Деми Мур и Гуендолин Кристи, участвала в "Игра на тронове", предава БТА. Главният изпълнителен директор на френската модна марка, собственост на конгломерата LVMH - Делфин Арно, седеше до баща си Бернар Арно, председател и главен изпълнителен директор на корпорацията.

Фарел Уилямс, който във вторник представи дебютната си колекция за "Louis Vuitton" с грандиозно шоу, беше придружен от сина и съпругата си. "Уау! Уау!", каза певецът дизайнер, когато накрая на ревюто публиката избухна в аплодисменти.

Седмицата на мъжката мода в Париж приключи вчера - на 25 юни.

Снимка: Getty Images