От Vogue имат навика да документират най-популярните летни тенденции и този път не изневеряват на себе си. Лятото все още не е свършило, затова все още имаме време да се възползваме от модните съвети, ако не сме го направили вече без да знаем, че е модна тенденция да носиш пола с анималистични шарки, гривна на глезена и т.н.

Като говорим за модни тенденции в Инстаграм, нека да си припомним някои от тях от последните години - например слънчевите очила с форма на сърца, огромните сламени шапки или къси панталони за колоездене от миналото лято. През 2017 г. пък лятото бе запазено за сандалите с пвц каишки, плетените чанти и много изрязаните бански костюми. Много от тези тенденции са се запазили и за лято 2019, но да видим какво още наднича от снимките на модните "гурута" в Инстаграм.

Гривна за глезена

Снимка: Instagram

Вярно, такива гривни се носят от години. Те предизвикват специален вид носталгия. Особено актуални са онези "приятелски" гривни, които носехме и през 90-те. Във формата на сърце или слънце, които се разделят на две половини и даваме едната на най-добрия си приятел или любим човек. Сега обаче се предлагат и доста по-скъпи версии на такива гривни, от злато, с перли и други, дело на известни бижутерски къщи.

Равните сандали с цветен текстил

Снимка: Instagram

Това са онези прекрасни цветни сандали, наречени "Trekky". Те са се превърнали в абсолютно задължителен аксесоар за лятото и почти винаги са разпродадени. Ако все пак успеете да се доберете до чифт такива сандали, да знаете, че те са удобни, красиви и могат да се носят както с рокля и пола, така и с къси панталони и дънки, на практика с всичко.

Пола с леопардова шарка

Снимка: Instagram

Жените носят такива поли от десетилетия, но чак това лято този тип пола се сдоби със своя собствена Инстаграм страница. На нея постоянно се появяват страхотни снимки на жени, облечени в такива поли.

Боядисаните дрехи с техниката "Tie-dye"

Снимка: Instagram

Рокли, бикини, тениски, чанти, на практика всичко може и се боядисва с тази техника, осигурявайки ни много по-цветни дрехи за лятото. Много хора се опитват сами да прилагат тази техника вкъщи и да боядисват дрехите си, но ако решите, можете  да заложите и на маркови дрехи в този стил.

Кожени чехли с каишка между пръстите

Снимка: Instagram

Чехлите с каишка между пръстите са задължителни за всяко лято. Но тази година се появиха и много по-луксозните варианти на този тип чехли, а именно - от естествена кожа. Те идеално биха се съчетали с роклята ви, боядисана по метода "Tie-dye"и с изисканото бижу на глезена ви.

Пера

Снимка: Instagram

Не се учудвайте, че перата се появяват в облеклата за лятото. Те са актуални за всеки сезон. Но и на Седмицата на висшата мода в Париж, която се проведе в началото на месец юли тази година, перата бяха сериозно застъпени в няколко колекции.

Верижка за очила

Снимка: Instagram

За всички, които живеят в страх да не изгубят слънчевите си очила, особено ако са скъпи, или просто искат да добавят нов аксесоар към колекцията си, тук са верижките за очила. Те идват в най-различни варианти - като синджир с анималистична шарка, с перли и т.н.