Колоездачният клин се превръща една от основните тенденции в дамската мода в края на пролетта и лятото на 2021 г. Това са прогнозите на редица водещи модни списания и стилисти. Изводът, че този тип облекло, който някога е бил елемент от чисто спортен гардероб, е заел своето място в уличната мода се потвърждава и от примера на звездите.

От 2019 г. по улиците се появяват модели като Хейли Бийбър или Криси Тейгън в спортни къси панталони, съчетавайки ги не само със спортни суичъри и маратонки, но и с извънгабаритни якета и сандали.

Това, което преди две години изглеждаше като чудо на знаменитости, обещава да влезе в ежедневието това лято.

Ашли Греъм

Снимка: Официална страница в Инстаграм на Ашли Греъм

Не само стройните модели демонстрират ангажираност към "колоезденето". Ашли Греъм, която спокойно може да бъде наречена най-популярният модел с размер плюс в света, наскоро публикува своята версия за стилизиране на черен колоездачен клин в Instagram.

Тя допълни шортите с къс суичър в цвят млечен шоколад, високи токчета и чанта с широка верижка. Допълнителен аксесоар е и обемната връзка за коса на ръката - още едно завръщане към 90-те.

Тесни къси панталони, с дължина до коляното или малко по-високи, да се съчетаят с такива елементи на бизнес стил като яке и обувки на висок ток, бе предложено от модния дизайнер Карл Лагерфелд в началото на 90-те на шоуто на къщата на Шанел, която той оглави.

Тогава супермоделът Линда Еванджелиста премина по подиума в черни плътно прилепнали къси панталони до средата на бедрото, класическо яке и колан с логото на марката.

Ким Кардашиян демонстрира любовта си към всякакви плътно прилепнали дрехи

Снимка: Официална страница в Инстаграм на Ким Кардашиян

Ким Кардашиян, която многократно е демонстрирала любовта си към всякакви плътно прилепнали дрехи, вече успя да се появи публично през 2021 г. с такъв колоездачен черен клин и в комбинация с различни видове обувки, включително ботуши на висок ток.

Ким Кардашиян

Снимка: Официална страница в Инстаграм на Ким Кардашиян