Пакистански супермодел и актриса е била на борда на пътническия самолет на Pakistan International Airlines, който по-рано днес се разби в жилищен комплекс в Карачи. Става дума за Зара Абид, която има повече от 80 000 последователи на Instagram. 

Въпреки, че няма официално потвърждение за смъртта на красавицата, социалните мрежи вече са пълни с жалейки за нея.

Родителите й отчаяно се опитват да разберат какво се е случило с дъщеря им. Според непотвърдена информация братът на младата жена е тръгнал към мястото на катастрофата, за да я търси, съобщават световни медии, цитирани от dariknews.bg.

Вижте тази публикация в Instagram.

~ who is missing trips to the beach? #ZaraAbid

Публикация, споделена от Zara Abid (@zaraabidofficial) на

Докато повечето от приятелите на Зара първоначално пускаха туитове, че тя е починала, по-късно, след като се появиха новини, че в катастрофата има двама оцелели (един от които банкер), някои от тях изтриха туитовете си.

Въпреки това, журналистът Заин Хан заяви в Twitter, че красавицата не е оцеляла при катастрофата.

"Беше потвърдено, че моделът и актрисата Зара Абид не е сред оцелелите в катастрофата на самолета # PK8303 #PIA. Такива трагични новини! Сърдечни съболезнования към семейството и приятелите й", написа той в социалната мрежа.

Час по-късно той пусна нов туит, в който съобщава, че е възможно чудо и че може би Зара е сред оцелелите. В справката с пътниците на борда на самолета обаче фигурира нейното име.

Междувременно излязоха първи кадри, които показват самолета секунди преди да се разбие, и експлозията, която предизвиква. Охранителни камери са заснели падането на машината.

Самолетът "Еърбъс А 320" с над 100 души на борда се разби в гъстонаселен район при втори опит за кацане, след като пилотът съобщил за сериозни технически проблеми и с двата мотора. Все още спасителите не са открили телата на всички жертви. Загинали има и на земята.