Румен Радев - съименник на президента на България и вече търсен модел, е бил част от ревюто на Versace по време на Седмицата на висшата мода в Милано през септември тази година.

Вижте снимки на Румен >>

Румен, който е възпитаник на спортното училище в Сливен сподели в тв интервю за Нова ТВ, че участието му в модното събитие е станало случайно.

"Главният виновник да се занимавам с това е моята приятелка", заяви младежът.

Момчето казва за себе си, че е бивш спортист, тренирал е джудо и никога не си е мислел, че някой ден ще стигне до модния подиум и то представяйки облекла за една от най-известните модни марки в света.

Агентът, който е привлякъл Румен Радев за Versace е търсел контакт с него около една година и половина, когато приятелката на младежа го убеждава да отговори на съобщенията и да стане част от това начинание. Всъщност приятелката му е носителката на титлата "Мис България 2018" Теодора Мудева, която също е от Сливен.

Ревюто, в което Румен се изявява, се проведе в рамките на Седмицата на модата в Милано през септември, когато бе представена пролетно-лятната колекция за 2021 г. на модната марка Versace.

Стопкадър: NovaPlay

Бившият спортист и настоящ модел споделя, че, съвсем изненадващо за него, по време на подготовката се е запознал с личния фризьор на Донатела Версаче, който е българин. Става дума за небезизвестния Кирил Василев.

Вижте тази публикация в Instagram.

Off to NYC @donatella_versace #donatellaversace @kirilvasilev

Публикация, споделена от Kiril Vasilev (@kirilvasilev) на

"И зад кулисите, и на подиума се чувствах странно, всички са широко скроени, добронамерени, но държанието е много важно в тези среди", забелязва младият модел.

Там се запознава лично с Ирина Шейк - водещ модел за марката на това ревю.

Радев е модел едва от 4 месеца, но вече има подписан договор с американска модна агенция до 2023 година.