Най-титулуваната българска дизайнерка София Борисова коментира ексклузивно пред Dir.bg тенденциите на червения килим в Кан:

"Впечатление ми направи изборът на белия цвят от доста звезди. Доминиращите цветове са още сребро, злато и черното - вечната класика."

Вижте роклите >>

Двете линии рокли са права по тялото и по-пищно разкроените с корсети рокли.

Карла Бруни много ми хареса - винаги стилна и семпла. Перата станаха хит на червения килим. Видях, че звездите залагат на много лек грим и семпли коси. Естествена визия, съчетана с пищни тоалети."

Борисова традиционно присъства на червения килим в Кан. Вчера тя се разписа на тазгодишния фестивал на киното... и красотата с втори тоалет. Известният италиански модел и актриса Елеонора Пиерони избра черна ефирна рокля на българската дизайнерка. Тя има желание да облече неин тоалет още на Оскарите, но срокът на поръчката й е твърде кратък дори за доставка до САЩ. Така Борисова предлага на Пиерони да я облече за участието й на кинофестивала в Кан.

Елеонора Пиерони в рокля на София Борисова

Снимка: Romantika fashion

Тази година известната италианска актриса и продуцент Тициана Рока отново избра рокля на София, за да блесне на откриването. След като бе определена през 2017 година като една от най-стилните звезди на наградите БАФТА в Лондон, облечена в рокля висша мода на Борисова, и бе ослепителна на миналогодишното издание на фестивала в Кан, тази година Тициана Рока отново се довери за визията си на родната ни дизанйнерка. Роклята, която избра италианската звезда е изработена от черна дантела висша мода с бродирани 3D цветя, обшита с черни кристали. Горната част на тоалета е корсетна, за да подчертае женствените форми на звездата, а долната е многопластова пола в омбре черно-бежов цвят.

Тициана Рока в тоалет на София Борисова

Снимка: Getty Images/Guliver Photos