От модел на бельо до истинска принцеса - красивата съпруга на принц Карл Филип - София, винаги удивлява с визиите си.

Шведската принцеса успява да внесе още красота в кралския двор, в който не липсват забележителни жени. Тя винаги впечатлява със стила си. От малка черна рокля до панталони с висока талия, съчетани със светла блуза, София никога не остава извън светлината на прожекторите.

Вижте снимки >>

Принцесата следи тенденциите и често избира брандове от висотата на Gucci и Hugo Boss, но това никога не я е спирало да носи брандове като Zara и други по-бюджетни марки, така че и простосмъртните могат да копират стила ѝ.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Избраницата на принц Карл Филип е не просто модна икона, а харизматична жена, поддържаща стил, който си представяме за всяка съвременна принцеса.

34-годишната София започва кариерата си като модел. На 20-годишна възраст изгрява на корицата на списание Slitz по бикини, а горната част на тялото ѝ е покрито само с боа. През 2004 г. дори е избрана за Miss Slitz от читателите. Когато през 2010 връзката ѝ с принца е разкрита, снимките са публикувани отново в пресата.

През 2005 тя се премества в Ню Йорк, където учи счетоводство и специализира бизнес развитие. Учила е и педагогически науки, като е преподавала в Университета в Стокхолм.

Тя е и сертифициран инструктор по йога и е работила като такава в Ню Йорк.

През юли 2010 г. шведския кралски двор потвърждава връзката на принц Карл Филип и София Хелквист. През април 2011 двамата започват да живеят заедно, през 2014 г. техният годеж е обявен официално. Двойката се венчава на пищна кралска церемония в Стокхолм на 13 юни 2015 г.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos