Henkel Art. Award. e награда за иновативни произведения на изкуството в сферата на визуалните изкуства, без предварително зададена тема, създадена от творци от Централна и Източна Европа в областта на живописта, графиката, фотографията, видеото и инсталациите. Победителят се избира в подбор на няколко етапа.

Редица финалисти и победители в Henkel Art.Award. през последните години бяха канени на международни изложби и се радват на международен успех. Някои от тях са Дан Пержовски (2002), Мира Струкел (2008) и Младен Милянович (2009).

Henkel Art.Award. 2013 -  документи за участие:

Автобиография и описание на артистичната кариера (на английски или немски език)

Възрастова граница: 40 години (ненавършени до ноември месец 2013 г.)

3-5 репродукции на произведения на изкуството: Не се приемат оригинали!
- За произведения в областта на живописта, графиката, фотографията: репродукциите трябва да са под формата на снимки, папки или/и каталози(формат: максимум A3). Не се приемат CD и DVD дискове!
- За произведения на изкуството в областта на видео и инсталации: материалите трябва да бъдат представени под формата на видео на DVD диск (Максималната дължина на представянето:10 минути)

Всички произведения на изкуството трябва да са създадени след 2010г.

Материали за участие ще се приемат от следните държави: Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Казахстан, Косово, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Турция и Украйна.


Творбите първо ще бъдат представени на местно жури през юни 2013 г. Най-добрите произведения на изкуството ще бъдат изпратени във Виена, където през лятото на 2013 г. международно жури ще номинира петима финалисти и ще избере носителя на наградата. Впоследствие, финалистите, ще бъдат поканени на гала церемонията по случай връчването на Henkel Art.Award за 2013 г., където ще стане известен  победителят.

След заседанието на местното жури, представените произведения на изкуството ще бъдат върнати на съответните творци.

Моля, обърнете внимание:
На  творците не се заплаща за участие в конкурса!
Организаторът на конкурса не носи отговорност за загуба или повреда на представените произведения на изкуството!

Документи за участие в Henkel Art.Award 2013 се приемат до 7 юни 2013г.( важи датата на пощенското клеймо) на адрес:

Хенкел България ЕООД
гр. София
п.код 1766
Бизнес Парк София, сграда 2,ет.4
На вниманието на: Нина Методиева
[email protected]