В ролята на "изповедник" на футболиста влезе Азис, пред когото Божинов сподели, че въпреки препятствията, които среща по пътя си, иска да е силен психически и да са здрави децата му. "Аз се боря с всичко - със себе си, с обществото срещу мен. Но ще постигна своето. В България има много завист, много злоба. Каквато и цел съм си поставял обаче, съм я постигал", заяви Валери Божинов.

"Всички гледат в живота на популярните хора в България. Не мога да разбера защо не гледат себе си. Какво значение има коя известна личност какво прави в живота си", възмути се Валери. "Не си пазим хората, не си пазим талантите. Клюката ни убива. Искам да изкрещя: "Оставате ме на мира!". Много е стресиращо да живееш под постоянния прицел на клюките в жълтата преса", допълни той.

"Животът ме е научил да ограничавам кръга от хора, с които общувам. Каквито и проблеми имам, не искам да натоварвам никого с тях. Нито Николета, нито майка ми, нито когото и да било", сподели Валери. Футболистът призна още, че често ходи на църква и се моли - за себе си, близките си.

Азис го попита къде е грешил повече - в професионален или личен план, на което Валери отговори: "Мисля, че в професионален план съм грешил повече. В личен план - да, правил съм грешки. Влюбих се в Алисия, бяхме заедно. После се влюбих в Николета, оженихме се. Такъв е животът, човек не предполага как ще реагира в следващия момент", каза Божинов.

Валери се разчувства от спомени за любовта му с Николета. Запитан чия е вината за раздялата, той отговори: "Мисля, че и двамата сгрешихме. Но затова сме хора - да се учим и да поправяме грешките си. За мен най-важното е да се разбираме, да се ценим и уважаваме. Заради децата трябва да се правят компромиси", допълни той.

Божинов сподели, че щастлив с двете си деца. "Валерко е много умен. А малката ми е слабост. Много си я глезя. Като гледам Валерко, все едно гледам себе си - добричък, миличък, общителен. Докато тя е друга - има ината на майка си и моята "муцуна", пошегува се той.

Вижте снимки на децата на Божинов >>

Снимки от щастливите дни на Николета и Валери >>