Когато заговорим за елитно западно образование, първата държава, за която се сещаме, е Швейцария. Страната на банките, шоколада и часовниците държи челно място и в европейското образование. Десетки училища събират децата на световния елит, а българските не правят изключение сред тях.

Макар да сме свикнали да мислим за Швейцария като за безспорния фаворит за зимни спортове, лятото в красивата алпийска страна може да бъде не по-малко вълнуващо, а от години е и полезно за учениците, посетили езикови центрове. Кампусите на някои от най-известните в света лицеи отварят врати за летни езикови курсове за ученици с включени занимания по интереси и развлечения.

Седмицата на швейцарското образование в България представя нови предложения и ексклузивни отстъпки, както и индивидуални консултации за най-правилния избор според възрастта и интереса на детето.

Защо Швейцария?

Известна с многоезичните си курсове, Швейцария и тази година ще предложи на българските деца вълнуващи езикови ваканции, които по време на Швейцарската седмица ще се предлагат с ексклузивните 20% отстъпка. Те ще спестят на семействата от 950 до 2 600 шв. франка в зависимост от избрания колеж и продължителността на курса.

Страната се превръща във фокус за летни занимания за деца от целия свят с възможност за изучаване на цели 4 западни езика - английски, немски, френски и италиански. Летният курс е достижим за повече семейства като в същото време дава възможност за академична подготовка и насочва към начина на обучение в най-престижните западноевропейски и американски университети.

 

Английски и футбол с треньори на "Реал Мадрид" и "Милан"

са две от новите ексклузивни предложения на престижните Lyceum Alpinum Zuoz и TASIS - The American School in Switzerland, подходящи за деца, които се увличат по спорта. Тренировките са част от програмата на курса, където езикът се говори в непринудена среда, извън обученията в класните стаи. За първи път тази година се предлага и новия курс "Дигитални умения", в който се изучават основи на програмирането, разработват се игри и роботи. Специализиран курс по филмово изкуство пък учи децата как да заснемат най-доброто видео.

Различен тип предложения дава езиковият приключенски лагер Altitude в популярния курорт Вербие, в който децата научават как се пали огън и се готви на открито.

Ако детето се увлича по роботика и харесва дронове,

подходящи за него са новите курсове на елитния Leysin American School, известен и с именити ученици като Силвестър Сталоун. В програмата на заниманията са включени създаване на собствен дрон, работа в криминална лаборатория и академична подготовка за деца в областта на историята, природознанието, географията и изобретенията.

За младежи над 16 години, насочили се към висшия хотелиерски и ресторантьорски мениджмънт, са летните курсове на едно от най-добрите училища по туризъм в света - Hotel Institute Montreux, част от Swiss Education Group. Те включват възможност за обучение и практика в атмосферата и най-добрите традиции на международния туризъм. Училището предлага контакт в реални условия с различни култури, етикет и правила на сервиране. Изготвя се меню, изучават се съдържанието на храните, организация и управление на заведение.

Академична езикова подготовка по английски и френски

предлага едно от най-старите училища в Швейцария - Brillantmont в Лозана. Специално за среща с българските родители, на 21 януари София ще посети представител на училището, за да проведе информативни презентации и серия от персонални разговори, с които ще отговори на всички въпроси на заинтересованите.

Седмицата се организира по идея на водещата консултантска компания за образование в чужбина "Интеграл". Тази година тя се провежда в дните от 20 до 24 януари, от 9 ч. до 18 ч. едновременно във всички офиси на компанията в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Благоевград и Русе. На разположение на заинтересованите ще са професионални образователни консултанти с дългогодишен опит в обучението зад граница.

Информация за програмата и участниците в Седмица на швейцарското образование на www.integral.bg/swissweek