Дичо, Теди Кацарова и хип-хоп квартетът RDMK се присъединиха към инициативата на асоциация "Докосни дъгата" и създадоха парчето "Агресия" специално за проекта "Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние".

Видеото също е факт, а снимките протекоха миналата седмица в спортно училище "Ген. Владимир Стойчев". Младежите, които участват в клипа, са ученици в паралелките по джудо, гребане и волейбол към същото учебно заведение.

"Агресия" е по текст и музика на Дичо, Теди Кацарова, Руди, Дули, Муден и Кукушев, а на режисьорския стол за клипа сяда Тодор Велев - Токо.

"Агресията е огромен проблем в нашето общество в момента. Уви, виждаме я всекидневно, но най -засегнати пряко и не пряко са децата, защото те усвояват модела на подражание и това което се налага за мода, а именно грубост в език и действия, като проява на сила и надмощие над по-слабия. Децата са отражение на обществото ни. Ако искаме промяна, тя трябва да стартира от подрастващото поколение", коментираха пред "Монитор" Теди Кацарова и Дичо.

"Искам да благодаря специално на всички деца, взели участие в клипа. Желанието на целия екип беше те да са главните действащи лица и те се справиха отлично. Действаха като отбор, независимо от ролята си, и това е всъщност идеята. Без значение от различията им - да се обединят", допълни Дули.

Асоциация "Докосни дъгата" и Министерство на младежта и спорта от няколко месеца работят над проекта "Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние". Сред основните му акценти са здравословният начин на живот, превенцията на различните форми на зависимости и борбата срещу агресията. Проектът обхваща градовете Плевен, Варна, Шумен и Кърджали, където в продължение на няколко месеца се провеждаха различни форуми и инициативи. Част от проекта е и добилият популярност през това лято конкурс "Спортувай с послание", в който се включиха младежи на възраст от 15 до 19 години от цялата страна, както и успели български спортисти.

Водещите футболни клубове у нас и асоциацията пък казаха "Да на спорта, не - на агресията" през август, когато се проведе третото издание на Националния детски диабетен лагер "Докосни дъгата" в СОК "Камчия". Левски, ЦСКА, Лудогорец, Славия, Дунав, Черно море и Ботев се обединиха и дадоха нагледен пример за толерантност, заставайки рамо до рамо в името на каузата на асоциацията.