Защо обаче тя придоби такава популярност? Основна цел на ергономията е да "нагоди" работните приспособления към възможностите на човешкото тяло за оптимално представяне и добро здраве.

Една от основните теми в ергономията е правилната стойка. Болките в гърба са един от най-често срещаните проблеми, както при възрастни, така и при деца. Наред с правилното хранене и спортуването, правилната стойка е сред най-важните препоръки от специалисти за здравето.

Проучвания сочат, че между 75% и 85% от хората в Америка усещат болки в гърба. Това много често възниква като проблем още от младите години, когато човек не мисли до такава степен за здравето си. Тук е и грешката. Важно е, особено за учениците, да се обърне внимание на този проблем. Повечето от вас може би помнят колко пълни са били раниците ви за училище. Носенето на толкова тежък и неравно разпределен товар води до изкривяване и болки в гърба на детето. За щастие, на помощ идва ергономичната раница, която може да реши този проблем! Но с какво тя превъзхожда обикновената?

снимка: Office1

Удобство

Най-важното за ученическата раница е да бъде удобна. Характерна за ергономичната раница е лумбалната упора, която поддържа гърба на вашето дете изправен и предотвратява гръбначни изкривявания. Тя помага и за равномерното разпределение на тежестта - нещо, което липсва при обикновената. Мекият гръб и дишащата материя са други функционалности, които допринасят за удобството.

Следващата полезна характеристика на ергономичната раница е наличието на регулируеми презрамки. Настройките на раницата се определят от ръста на детето. Ергономичната раница може да се настрои спрямо тялото на човека, който я носи. Освен с тези на раменете, тя разполага и със средна презрамка, която мести тежестта от горната част на тялото към таза. По този начин се предотвратява изгърбване. Самата раница е изработена да бъде стабилна чрез специални конструкции, което я прави удобна дори при седене.

снимка: Office1

Капацитет и енергия

Ергономичната раница е създадена да бъде функционална, което означава, че тя може да побере повече материали. Въпреки че теглото е по-голямо, тя е много по-удобна и изисква по-малко усилия да бъде носена в сравнение със стандартната раница. Това означава, че детето ви ще прекарва дните си в училище без да се претоварва. Така то ще може да се съсредоточи върху уроците и игрите.

Лесен достъп

Основен признак на ергономичната раница е множеството отделения. Те са важни не само за добрата организация на вещите, но и за по-лесен достъп до тях. Джобовете и отделенията са позиционирани по такъв начин, че детето ви да може да стигне до всичко необходимо без да трябва да се завърта и извива излишно. По този начин стойката му ще се запази и ще се предотвратят потенциални проблеми с гърба.

снимка: Office1

Разнообразиe

Грешка е да си мислим, че има само няколко вида ергономични раници според техните функции. Има голямо разнообразие, от което можете да избирате, и да намерите перфектната раница за вашето дете. Функциите, на които можете да заложите са най-различни. Тъй като здравето се превръща във все по-голям приоритет, скоро могат да се очакват дори много повече модели.

снимка: Office1

Намирането на добра ергономична раница в днешно време не означава да похарчите цяло състояние. Много марки са посветили времето си в създаване на иновативни и ценово достъпни предложения.

Не можем да изброим всяка полза от ергономията, но е достатъчно да покажем колко важна е тя за здравето ни. Инвестицията в ергономична раница си струва, защото с нея гарантирате успешен старт на учението на своето дете.

Можете да разгледате нашите предложения тук.

 

 

* материалът съдържа продуктово позициониране