За да бъдем здрави, силни и енергични, трябва да се храним разнообразно и пълноценно с качествени хранителни продукти. Това е най-добрият начин, по който можем да осигурим на тялото си достатъчно разнообразие от хранителни вещества.

Проблемът започва от там, че много от нужните ни нутриенти, които тялото иска да получава на ежедневна база и от които толкова много се нуждае, не могат да бъдат приети в достатъчно количество единствено от храната.

4 важни добавки, които забравяме

Погледнато от тази перспектива, повечето от нас се сещат да приемат витамин С, който е важен антиоксидант, а също и витамини В комплекс, които имат касателство с добрата работа на нервната система и сърцето. В същото време, много други ценни добавки биват забравени или поне пренебрегнати, а са не по-малко важни за здравето (разгледайте в магазина за хранителни добавки Workout.bg). Ето и 4 от тях:

    1. Цинк

Редовният прием на цинк под формата на хранителна добавка е от голямо значение за работата на имунната система. Той ни помага да се предпазим по-добре от простудни и вирусни заболявания, а също така, защитава и от автоимунни заболявания, намалявайки риска от възпалени.

    2. Пробиотици

Важно е да приемаме пробиотици, тъй като съвременното хранене ни лишава не само от много ценни хранителни вещества, а също и от полезни бактерии, каквито има например в киселото мляко. Редовният прием на медикаменти, особено антибиотици, нарушават баланса на червата и като цяло влияят зле на храносмилателната система, унищожавайки полезните бактерии. Пробиотиците отново ще възвърнат баланса на вашата храносмилателна система и ще усетите прилив на енергия.

    3. Витамин D

Витамин D се синтезира в телата на хората при контакт със слънчева светлина. Достатъчни са около 15 минути на слънце за да се създаде нужното количество за правилното функциониране на организма. Проблемът е зимата, когато няма слънчева светлина, която да ни помогне да синтезираме този витамин сами. Ето защо през зимните месеци е важно да се приемат комбинирани витамини и хранителни добавки, които съдържат поне част от нужното за деня количество витамин D.

   4. Омега 3 мастни киселини

Приемът на омега 3 мастни киселини е от изключително голямо значение. Този вид мазнина се съдържа в мазната риба и не е необходимо да го приемате в случай, че консумирате такава риба по няколко пъти в седмицата. Ако ли не, приемът е задължителен.


Рекламен материал.