Какво е общото между Ред, Чък, Виви, могъщият орел, пуйката Зита, Гари, Кортни, Силвър, Зоуи, Сам-сам, прасето Ленард и Бомб? Всички те са герои от "Angry birds" и наскоро кацнаха в българските кина и в магазините на Billa, където до 9 октомври ще вършеят за радост на децата, колекционерите и всички други angry birds фенове.

След като в първия филм проследихме как дзен хипито Матилда се опитва да помогне на Ред, Чък и Бомб да преодолеят гневните си настроения и видяхме какво се опитаха да направят зелените прасета с идиличната птича земя, сега можем да проследим историята нататък.

Привидно птиците и прасетата вече живеят в мир, но както знаем, на царя на прасетата, Ленард, не може да се има доверие. Той замисля отмъщение заради разрушения му остров. Загадъчна лилава птица на име Зета живее в далечна ледена земя и, изтощена от студа, мечтае да се пресели на острова на ядосаните. Птиците и прасетата ще трябва да обединят бойните си сили, за да й се противопоставят и да запазят птичия остров все същото райско място. Филмовите героите вече са и в Billa, където за всеки 20лв. покупка можем да вземем безплатна опаковка с фигурка-скокльо или костюм, да събираме фигурки и да играем с интерактивния албум "Angry birds". Албумът върви с настолна игра.

Освен това, на сайта на Billa, може да разберете на коя птица приличате най-много, след като си направите специалния Angry Birds quiz. Коя е най-голямата беля, която сте правили като малки? Какво ще направите ако видите коте, заклещено между етажите на висока сграда? Какво правите, когато се запознаете с нова компания?

Тези и още въпроси ще ви отведат към вашата "Angry birds" идентичност. Дали сте спортисти като Виви или нерваци като Чък? Или когато избухнете правите всичко наоколо на пух и прах като Бомб? А може би сте интелигентни, арогантни работохолици като прасето Гари? Може да разберете тук.

Опаковката с фигурка на герой или костюм Angry birds 2 може да се купи и самостоятелно от магазините на Billa срещу 1,99лв. за брой. Колекционерската кутия струва 6,99лв.

Е...ако имате деца, ученици или самите вие сте колекционери и фенове, защото сте гледали филмите или сте играли на "Angry birds" на телефона си в дългите, работни дни, няма какво да чакате.