Няма спор, че освен разходите, които един ремонт поглъща, другото най-неприятно нещо е времето, което се изразходва за това. В повечето случаи, това са между една седмица и месец.

Както виждате, разликата е четирикратна, но защо е толкова голяма, това зависи от вашата предварителна подготовка и възможността ви да планирате всичко, което ще трябва да се прави, предварително.

Направете предварителен проект

Когато работите по ясно направен и зададен проект, тогава ще спестите не само време на себе си и на майстора, който ще прави банята, но ще спестите и сериозна сума пари от това.

Обикновено, чуденето и лутането за най-правилното решение удължава с поне ⅓ времето, от което се нуждаете за да направите ремонта, което противоречи на вашата крайна цел, а именно - бърз ремонт.

Набавете си материалите преди това

Ще спестите доста от времето за ремонт, ако се запасите с нужните строителни материали предварително. Плочки, санитария и други подобни, трябва да са в наличност в дома ви преди да започвате да правите каквото и да е.

Разбира се, важно е да се консултирате с човека, който ще прави банята, за да сте сигурни какво точно ще ви трябва за да я довършите докрай. Винаги може да има и изненади, но нека бъдат сведени до минимум.

Мислете практично и просто

За да съкратите времето, което е необходимо за ремонта на банята, специалисти съветват да мислите просто и практично. Избягвайте всякакви нестандартни и изчанчени решения, които могат да отнемат много време.

Ремонтът на баня не трае чак толкова дълго, нито е толкова скъп, колкото се говори, че е. Всъщност в повечето случаи лошият опит се дължи на причудливи решения, които не са лесни за реализиране.

Намерете фирма "кърти, чисти и извозва"

Ако намерите професионалисти, които предлагат услугата "кърти, чисти, извозва", (вижте например в Nashdom.eu, особено ако се планира и къртене на бетон) тогава ще имате възможност да съкратите чувствително времето, което е необходимо за ремонта на банята.

Този тип фирми могат само за един ден да изкъртят цялата стара баня, да изнесат строителните отпадъци, а след това ги отнесат на съответното място за това (в специализирано депо за строителни отпадъци).


Рекламен материал.