Да опитате нов външен вид и в същото време да не плащате повече за услугите на професионален колорист е идея, която от време на време идва на ум на всяко момиче. Ако искате да експериментирате и имате свободно време за това - защо не? Единственото нещо - трябва вярно да изчислите правилно силата си и да се подготвите старателно за предстоящата процедура за красота, да изберете добър цвят от палитрата и да следвате препоръките на производителя.

Какво трябва да знаете

Често срещана грешка при самостоятелно боядисване на коса у дома е пълното доверие в картината, представена на опаковката на боята. Всъщност няма гаранции, че крайният цвят на косата ще бъде абсолютно същият като модела на снимката. Най-често резултатът е няколко тона по-светъл. Това се дължи на факта, че окислителят, използван в продуктите за масовия пазар, е по-концентриран от този, който се използва от майсторите по време на боядисване в салона. Като цяло изборът на боя зависи от целта:

  1. Оцветени балсами и шампоани. Такива продукти дават лек, едва забележим нюанс, който бързо се отмива. Те не са подходящи за радикални промени, но са божи дар за тези, които искат безопасно да експериментират с външния си вид.
  2. Полуперманентни бои. Такива бои не съдържат амоняк, но в същото време ви позволяват да промените първоначалния цвят на косата с 1-2 тона за кратък период от време. Такива системи за оцветяване не са подходящи за боядисване на сива коса.
  3. Устойчиви бои. Формулата на такива продукти съдържа амоняк, който реагира с люспите на космите и насърчава изместването на естествения пигмент. С помощта на такива бои можете радикално да промените имиджа си.
  4. Фокусирайте се върху ефекта. Ако просто трябва да освежите съществуващия нюанс или да го направите по-дълбок, използвайте временни бои или продукт с директни пигменти. Искате радикално да промените цвета? Химически и устойчиви бои ще ви подхождат. Душата иска експерименти - вземете продукт, което се измива след няколко приложения.
  5. Фокусирайте се върху номера на тона. Колкото по-голямо е числото, толкова по-светъл ще бъде цветът на косата. И е по-добре да не забравяте за допълнителен нюанс, за да получите желания резултат. Помислете и за оригиналния си цвят. На кутии с домашна боя производителите често посочват какъв ефект може да се получи върху различни нюанси на нишки.

Когато използвате амонячни багрила, трябва стриктно да следвате препоръките на производителя, за да не разваляте състоянието на нишките.

Важно е да запомните, че е практически невъзможно да получите платинено русо с помощта на домашна боя. За да могат къдриците да придобият скандинавска белота, нишките трябва първо да бъдат избелени. По-добре е да поверите тази процедура на професионалист, тъй като тук трябва да се вземе предвид състоянието на косата. Когато косата вече е боядисана, всяко момиче желае да направи ефектна прическа и да "излезе в света", за да завладее сърцата на мъжете. И използването на качествен гел за коса може значително да подобри визията на вашата прическа, давайки ѝ допълнителен обем, блясък и устойчивост през целия ден.

Как да използвате гел за коса

Както всеки друг стилизиращ продукт, гелът изисква правилно боравене. Правилата за използване на стилизираща смес са прости и се състоят от следното:

  • първо трябва да измиете главата си и да я оставите да изсъхне малко;
  • изстискайте малко количество от веществото в дланта си и разтрийте;
  • нанесете върху мокри корени, разпределете равномерно по цялата дължина;
  • с помощта на гребен и сешоар започнете да оформяте желания стайлинг.

Когато използвате какъвто и да е стилизиращ продукт, първо втрийте много малко количество между пръстите си и прокарайте косата си, като започнете от дъното близо до краищата. Едва след това нанесете продукта за оформяне на отделни кичури върху върха на косата. Ако искате косата ви да изглежда наистина гладка и права, разделете я и я срешете назад.

 

Рекламен материал