Chef Андре Токев, добре познат с изключителния си перфекционизъм в кулинарията, бе предизвикан да тества възможностите на един от най-талантливите кухненски помощници от Tefal - последния модел грил от гамата OptiGrill - Elite. Домакинството на експеримента бе в едноименния ресторант ANDRÉ, където уредът беше посрещнат от опитен екип от експерти. Те го очакваха с авторски грил рецепти, успешното изпълнение на които доказва, че умният грил има място във всяка кухня. Дори професионалната.

Любимият майстор готвач бе подготвил четиристепенно гурме меню, с което да очарова отбраните си гости - седем кулинари, които не знаеха, че участват в апетитен експеримент. И докато гостите заемаха местата си, в кухнята на ресторанта вече кипеше трескава дейност. Предизвикателното меню включваше съвременна интерпретация на т.нар. "циганска баница", поднесена с мус от пъстърва върху билкова тарама, октопод върху български хумус, млечно телешко филе в Росини стил върху мачкан картоф и за десерт - козунак на скара с карамелизиранa праскова и заквасена сметана. Това разнообразие от вкусове беше специално разработено от Chef Токев, за да тества пълните функционалности на иновативния му помощник. За да се справи успешно, интелигентният грил трябваше да изпълни всяка порция перфектно, за отрицателно време и със специално внимание към всеки продукт.

Tefal OptiGrill Elite обаче показа, че не се страхува от думата "гурме" и знае как да задоволи всяко изтънчено небце. Що се отнася до грил талантите му, то той знае как да приготвя различните видове месо в цяла гама от степени - blue, алангле, средно или добре изпечено месо. Chef Токев и екипът му останаха приятно изненадани и от перфектните грил ивици по месото, постигнати с функцията "Запечатване". А богатото разнообразие на гриловани продукти - на месо, зеленчуци и дори плодове, беше постигнато с 12-те автоматични програми на уреда.

Уверената усмивката на взискателния домакин в края на обяда показа, че новият му sous-chef, Tefal OptiGrill Elite, успешно е преминал през професионалното изпитание. Доказаха го и бързо хапнатите порции, доволните гости и приятната изненада в очите им след разкритието, че са били част от апетитния експеримент.

"Основното предимство на новия OptiGrill Elite от Tefal е, че наистина би помогнал на всеки един любител готвач да се справи с приготвянето на по-специални блюда, без да са му необходими определени умения и подготовка", изтъкна шеф Токев.

Грилът-отличник доказа безапелационно, че има място в кухнята на всеки перфекционист и знае как да доближи грил преживяването до това в гурме ресторантите. Надникнете в резултатите и реакциите от вкусния експеримент тук. А Chef Токев с удоволствие споделя своите рецепти на страницата на Tefal, за да се уверите в успеха им и в домашни условия.

* съдържание на Tefal