Ежедневната козметична грижа отдавна не е лукс. Във времето, в което живеем, тя трябва да е основен хигиенен навик, защото от нея очакваме да се бори с антиоксидантите, динамиката на ежедневието и неизменните процеси на стареене. Козметичната грижа е и ритуал, който освен да върши своята конкретна работа по защита и поддържане на кожата, трябва да доставя и няколко минути истинско удоволствие. Нещо като малка, но важна медитация, в която си почиват и ума, и клетките.

В този ключов личен момент от деня е важно не само да отделяме нужното време и грижа, но и да го правим с най-подходящите продукти. В този смисъл изборът на крем за лице е от съществено значение, особено когато кожата е в своята зряла възраст, в онези прекрасни две декади в живота на жената между нейните тридесет и петдесет години.

Какво иска зрялата кожа

Като зрялата жена в разцвета на своите сили и кожата иска да има сила и потенциал да показва и да се радва на красотата и енергията си. И също като нея и тя се нуждае от здраве и сила, за да поддържа младостта, свежестта и сияйността си. Днес динамиката на ежедневието диктува правилата, по които живеем. Предпочитаме да се храним с чиста и сезонна храна, защото ще се чувстваме здрави днес, но и след години, тъй като ще сме поддържаме организма си здравословно и според природните закони. Спортуваме ежедневно, за да имаме тонус през целия ден, но и за да си подсигурим гъвкаво и устойчиво тяло след години. По същата причина и козметиката, която ползваме, трябва да има бърз и видим ефект, но в същото време очакваме от нея да работи и в дългосрочен план, като ни подсигури здрава и еластична кожа, без бръчки, отпускане и сивкав тен.

В полето от продукти, които предлагат лифтинг и тонус ефект, има изключителен избор. Кремове за моментален видим ефект, такива с резултати, забележими след месеци употреба, но не и продукт, който отговорно да предлага и двете. Козметичната индустрия така и не беше успяла да създаде един единствен крем за лице, който да има цялостен лифтинг ефект в течение на деня за прогресивна корекция на бръчки и отпускане на кожата, който обаче да действа както моментно, така и с течение на времето.

Е, това вече не е така. Лаборатории Vichy създадоха точно този толкова чакан крем за лице. Името му е LIFTACTIV SUPREME и с излизането си на световния козметичен пазар доказа своите качества.

Стратегията на LIFTACTIV SUPREME

Формулата на крема на Лаборатории Vichy е създадена, за да удовлетвори нуждата на жените между 30 и 50 години да поддържат кожата си гладка, плътна и свежа. Това е времето, в което започват да се образуват фините бръчици, а с течението на годините контурът на лицето неминуемо се отпуска. LIFTACTIV SUPREME е адекватно и професионално решение точно на този проблем. Той е лесен и приятен за употреба дневен крем, подсигурява моментален лифтинг ефект, който обаче се задържа във времето, поддържа кожата плътна и държи контура на лицето по младежки стегнат. Нека сега да видим обаче как точно става това.

Ключът е в технологията "DAY PROOF". Под това кратко наименование стои комбинация от РАМНОЗА 5% и Неохесперидин. Разбира се, че не е нужно да знаете какво точно е това, затова и веднага обяснявам. Рамнозата е свръхчиста растителна захар, която се извлича от две растения - бразилската ункария и един конкретен вид бяла бреза в Европа. Тя има успокояващи свойства, заради които е предпочитана суровина в производството на лекарства, но от няколко години е в окото на съвременната козметика, заради изключителните си противостареещи качества. Затова и в модерните козметични продукти тя е съставката, която работи за активната възстановяваща грижа. Рамнозата е най-ефективна за подмладяване и стягане на кожата, когато е в концентрация 5%. Тя предизвиква нови процеси на обмяна, клетките работят активно, създават се нови фибри и след осем седмици производството на колаген в третираната с рамноза кожа съществено се увеличава. Затова и кремовете, съдържащи рамноза, освежават тена, изглаждзат бръчките, повдигат контура и придават плътност на кожата.

Неохесперидинът пък представлява съединение, извлечено от цитруси, което се използва за подсладител и се абсорбира изключително бързо от човешкия организъм. Той е много по-сладък от обикновената захар, но в същото време е лишен от нейните вредни качества. Използва се в хранителната индустрия, както и като важна съставка в производството на паста за зъби. В LIFTACTIV SUPREME той е "горивото", което дава дългосрочна енергия на клетките да подсигурят ефективен процес на производство на колаген. Комбинацията от РАМНОЗА 5% и Неохесперидин реално е причината лифтинг подмладяващият ефект да се осъществява във времето и да е дългосрочен.

Моменталната видима промяна при употребата на LIFTACTIV SUPREME обаче дължим на кофеина и аденозина. Аденозинът е енергийна молекула, която играе ключова роля в много биохимични процеси като трансфера на енергия и предаването на сигнали между клетките. Кофеинът пък е известен с ободряващото си действие, което спомага за по-доброто кръвоснабдяване на кожата и подобряването на еластичността ѝ. Той е силен антиоксидант, който забавя значително стареенето на клетките. Така още с нанасянето на крема фините линии на лицето са видимо загладени, а до вечерта тенът остава сияен и свеж. След първия месец на ежедневно нанасяне се забелязва и позитивния ефект върху по-дълбоките бръчки, общата стегнатост на контура и здравата плътност на кожата. Какво повече можем да искаме?!

И още малко добри новини

LIFTACTIV SUPREME на Vichy предлага още няколко предимства, заради които жените го предпочитат. Той съществува в два варианта - за нормална до смесена, както и за суха кожа. Подходящ е за чувствителна кожа, заради вулканичната вода във формулата си. Хипоалергенен е, нанася се приятно, защото има мека и лека текстура. В името на фотопротекцията LIFTACTIV SUPREME се предлага и във формула с SPF30, който осигурява чудесна фотозащита. Гаматa LIFTACTIV SUPREME може да откриете в аптеките в страната.

Така съвсем наблизо и в едно малко бурканче имате на разположение всичко необходимо - мощен боец срещу стареенето, умората и отпускането на кожата и истински козметичен ритуал за ежедневна медитация.


Материалът е подготвен за L'Oreal.