Световният лидер в бездимните иновации и научни изследвания Филип Морис Интернешънъл Инк. (ФМИ) представи днес следващото поколение IQOS. Новите версии IQOS 3 и IQOS 3 MULTI са с подобрен дизайн и функционалност. Разработени са на базата на обратната връзка и мненията, получени от потребителите до сега, като същевременно запазват уникалността, сетивните характеристики и ритуала при употребата, в основата на които стоят надеждни научни доказателства. Целта на новите версии е да бъдат насърчени пушачите да се преориентират към бездимните алтернативи, което ще донесе ползи за тяхното собствено и за общественото здраве, а в крайна сметка и за цялото общество.

Новите версии бяха представени в Токио - мястото, което се смята за родина на IQOS и откъдето IQOS тръгна по света, за да се превърне в емблематичната марка в категорията на нагреваемите продукти. Почти 6 милиона пълнолетни пушачи вече се отказаха от пушенето на цигари и повече от половината от тях са в Япония.

"Нашата мечта бе да създадем по-добра алтернатива за пушачите и IQOS превърна тази мечта в реалност; IQOS представлява революция за онези 1.1 милиарда души, които пушат" - каза Андре Каланцопулос, главен изпълнителен директор на ФМИ. "IQOS 3 и IQOS 3 MULTI предлагат съществени нововъведения и подобрения, с което се превръщат в още един убедителен аргумент за мъжете и жените, които в противен случай биха продължили да пушат, да преминат на бездимни алтернативи. Потребителите на IQOS знаят, че преминаването на този продукт носи много промени в техния живот - ние им благодарим и благодарим на Япония за лидерската роля в този процес на положителна промяна", добави Андре Каланцопулос на официалното представяне в Токио.

Снимка: Филип Морис Интернешънъл

В основата на всяка разработка във ФМИ стоят многобройни и надеждни научни изследвания. Програмата на ФМИ за научна оценка се базира на дългогодишните и признати практики на фармацевтичната индустрия и съответства на насоките на Агенцията по храни и лекарства на САЩ (АХЛ).

При употребата на IQOS се образува аерозол, който съдържа средно с 90% по-ниски концентрации на вредни вещества в сравнение с цигарения дим. Съвкупността от данните, получени от предклинични и клинични изследвания на ФМИ, показва, че пълното преминаване на IQOS представлява по-малък риск от вредно въздействие в сравнение с продължителното пушене. Данните също така показват, че ползването на IQOS няма негативно въздействие върху качеството на въздуха в затворени помещения. Средно 70 до 80 % от потребителите на IQOS са спрели напълно цигарите, което превръща IQOS в една от най-убедителните бездимни алтернативи в момента.

ФМИ е подала заявление за одобрение на IQOS за изделие с модифициран риск в АХЛ на САЩ, но все още не е приключила процедурата по разглеждането на предоставените данни и IQOS не се предлага за продажба в САЩ.