Как се стигна до "Мелатонин Амброз Форте" - иновативен продукт, регулиращ биологичния часовник на организма чрез улеснено заспиване и пребиваване в страната на Морфей, без прекъсване, за достатъчно време? През 2017 г. изследователите Джефри Хол от университета в Мейн, Майкъл Росбаш от университета Брандис (Масачузетс) и Майкъл Йънг от университета Рокфелер в Ню Йорк успяха да обяснят как биологичният ритъм се синхронизира с въртенето на Земята. За това постижение учените станаха лауреати на Нобелова награда за физиология и медицина. Използвайки като експериментален модел плодови мушици, Хол, Росбаш и Йънг изолираха ген, контролиращ нормалния дневен биологичен ритъм. Те установиха, че въпросният ген кодира протеин, който се увеличава в клетките през нощта и намалява през деня. По-късно учените идентифицираха допълнителни протеинови компоненти на този механизъм и доказаха, че биологичните часовници в клетките на растенията, животните и хората функционират, следвайки едни и същи принципи. Пример за подобна еднаквост е широко разпространеният в живата природа регулатор на съня - мелатонин. Той е елемент на един от най-древните сигнални механизми. Има го в бактерии и растения, в гръбначни и безгръбначни организми. При човека се синтезира главно в клетките на малка мозъчна структура - пинеалната жлеза (епифизата), наричана още "трето око". Освен това биосинтзът му се осъществява и в други структури - ретина, костномозъчни клетки, кръвни елементи, храносмилателна система, кожни клетки.

Мелатонинът изпълнява

разнообразни физиологични функции

Участва в редуването на съня и бодърстването. Стимулира имунната система и понижава "лошия" холестерол в кръвта. Предпазва от някои видове рак. Свързан е с младостта, сексуалната активност и репродуктивните възможности на човека. Отличава се с мощна антиоксидантна активност. Секрецията на мелатонин е синхронизирана с денонощното редуване на светлина и тъмнина, като достига максимум през нощта и минимални стойности през деня.

Нивото на хормона се понижава

с напредване на възрастта

Това променя редица жизнено важни параметри. Особено негативно се повлиява ритъмът между сън и бодърстване. През нощта телесната температура на възрастните хора се понижава, което затруднява възстановителните процеси на тъканите и органите. Специалистите са категорични: мелатонинът може да има сериозен благоприятен ефект при овладяване на различни нарушения на биологичния часовник. Но предупреждават - много дългият прием изисква лекарски контрол, независимо че не са наблюдавани странични ефекти. Досегашните стандартни форми с нормално освобождаване на мелатонин не поддържат съня, а тези с продължително излъчване не подпомагат процеса на заспиване. Това обаче постига

"Мелатонин Амброз Форте"

Новият продукт контролирано отделя необходимия хормон. "Мелатонин Амброз Форте" регулира биологичния часовник на организма като не само предразполага към сън, но също гарантира спокойното му протичане. Не допуска междинни събуждания. Може да се комбинира с други продукти като "Холеон-5 Амброз" при тревожност и депресия. Също - с медикаменти от групата на Бета блокерите при хипертония. "Мелатонин Амброз Форте" не предизвиква зависимост и остатъчна сънливост, помага за лесна адаптация след пътуване и смяна на часовите зони. Удобен е за едномесечно лечение, тъй като една опаковка "Мелатонин Амброз Форте" съдържа 30 таблетки от 5 mg. Безопасният профил на продукта го прави изключително подходящ, както за продължителна употреба при лечение на хронично безсъние, така е решение при всички хора, които имат проблем със съня - трудно заспиване, ранно събуждане, дневна умора.

 Повече информация може да намерите на този линк: https://bit.ly/2F0DNMP

 Поръчайте своята опаковка "Мелатонин Амброз Форте" тук или търсете в най-близката аптека!