Днес ежедневието на всеки един от нас минава изключително интензивно. Всъщност, може би по-подходящо би било да го определим като стремглаво. Животът някак неусетно се превърна в едно постоянно препускане, което, погледнато отстрани, все повече започва да прилича на надпревара с часовниковите стрелки. Ако се замислим, ще установим, че е точно така. И защо не, при положение, че сега е епохата на бързите неща, намерили трайно място в битието ни - бързите коли, бързите пари, бързият интернет, бързите срещи, бързите храни...

В едно съществуване на високи обороти, изцяло подчинено на адреналина, целият този трескав кипеж действително изглежда оправдан. Но това е заблуда, тъй като голяма част от измамата на 21 век се крие в неговата неудържима мълниеносност.

Множеството ангажименти и задачи, които буквално преливат от нашия график, притежават навика често да ни "притискат до стената", лишавайки ни свободно време, превърнало се в най-големия лукс на настоящата ера. Това е и един от минусите на високоскоростния начин на живот, който водим. Факт е, че под влияние на забързаното му темпо, ускоряващо се с всяка минута, допускаме сериозни грешки. Най-голямата от тях е, че забравяме да обръщаме внимание на самите себе си.

Никога обаче не е късно да се поправим. Напоследък все повече хора си дават сметка, че не проявяват нужната съобразителност към своя лайфстайл и се ориентират към здравословния и качествен начин на живот. Спят повече, тренират активно и се хранят правилно. Последното има огромно значение, защото с него идват редица ползи за организма ни. Не напразно съществува фразата: "Ти си това, което ядеш", понеже онова, с което се храним, наистина оказва влияние върху тялото и сетивата ни.

Но макар да мислим, че много от закупените от магазина продукти, включени в хранителния ни режим, са полезни, това не е съвсем така - нещо, в което лесно ще се убедим, ако прочетем техния състав, написан върху етикета им. Повечето от стоките съдържат редица консерванти, стабилизатори, оцветители, подсладители и т.н., които далеч не са полезни. Това допълнително усложнява изпълнението на поставената ни цел.

Ето защо на пазара се появи нова 100% натурална линия колбаси "Качествен живот" на "Димитър Маджаров", която е съставена изцяло от свежо месо, прясно смелени подправки и жива закваска. До момента това са единствените по рода си месни продукти, които са напълно изчистени от Е-консервантите. Луканката, луканковия салам и суджука на марката се появяват след години на проучвания на иновативната технология и възможности за тяхното производство.

Снимка: "Димитър Маджаров"

Любопитно е, че живата закваска, идваща от Родопите, която се добавя след внимателното ръчно обработване на месото, е създадена съвместно с ПроВиотик® и съдържа добрата бактерия Lactobacillus plantarum GLP3, научно изследвана с години в Харвардския медицински факултет.

Този щам е изолиран за първи път в Родопите, където в естествена среда присъства безопасно в храните от хилядолетия. Опитът, запазен в старите традиции от балканския край, сочи, че именно този природен начин е използван за съхранение на сушени месни продукти - разчитайки на естественото действие на добрите бактерии (по-късно наречени Lactobacillus), без никакви изкуствени добавки.

Всички съставки на ПроВиотик® са култивирани в 100% натурална среда, в която не се съдържат следи от мляко, соя, глутен, ядки и други алергени. Затова в нейният състав има само живи добри бактерии и следи от пресен зеленчуков сок.

Само по себе си името "Качествен живот" е гаранция и обещание за такъв, а доверявайки се на марката, потребителите могат да бъдат напълно спокойни в избора си.

Освен всичко останало, продуктите от линията са изключително подходящи за всички хора, които се подлагат на легендарната кето диета, чиито ползи са доказани от множество изследвания. В крайна сметка тя е хранителен режим с много ниско съдържание на въглехидрати, в който животинското месото заема голяма част от препоръчителното меню. Липсата на консерванти в колбасите на "Димитър Маджаров", залагащи на чистото месо, ги превръща чудесен източник на протеин, който е основен градивен елемент на тялото ни, способстващ за изграждането на мускулите, костите, кожата, съединителната тъкан, косата и ноктите. Нещо повече, диетолозите определят протеина като "най-вкусният и здравословен начин на отслабване".

Ако искате да промените шеметното си ежедневие, насочвайки се към по-здравословен начин на живот, има много неща, които можете да изпълните, но най-важното е да направите първата стъпка. Все пак всеки нов път започва с нея. Добрата новина е, че вече знаете как да го сторите.

 

*материалът съдържа продуктово позициониране.