На 9, 10 и 11 ноември град Пловдив празнува автентичния дух на истински доброто уиски и старите традиции в производството на напитката с първото за страната ни Old & Rare Whisky Show. Форматът на фестивала е ексклузивен не само за България, но и за Европа, като досега такъв е провеждан само в Лондон и Глазгоу. Шоуто е фокусирано в представянето и дегустацията на стари и редки за съвременния пазар премиум уискита, емблематични и редки стилове уиски, както и върху производствени техники и практики, познати само на най-запалените уиски колекционери.

Old & Rare Whisky Show Plovdiv 2018 ще се проведе в хотел Империал, където почитателите и колекционерите на напитката, както и всички представители на уиски индустрията ще могат да опитат от над 200 различни редки и стари дестилати с голяма стойност.

Организаторите от Чист. Зрял. Малц Асен Станев и Георги Точев са подбрали стари етикети, бутилирани преди четири, пет и дори повече десетилетия, лимитирани релийзи, особено редки бутилки с колекционерска стойност, както и ревниво пазени предложения на независими бутилировачи. Разнообразието от извънредни вкусове ще може да бъде дегустирано от всеки посетител на съответна за всяко уиски цена за 10 мл.

Специален гост на Old & Rare Whisky Show Plovdiv 2018 е световноизвестният уиски писател, критик и консултант Джим Мъри. Авторът на ежегодния справочник Whisky Biblе, който с всяко ново издание предоставя дегустационни бележки и рейтинги за около 1000 нови за "библията" уискита, заедно с над 3000 вече познати, като също така раздава едни от най-престижните награди в индустрията, които нерядко определят стойността, а и бъдещето на дадено уиски. Джим Мъри ще проведе две специални събития. В събота, 10 ноември, Мъри ще изнесе лекция и ще представи изключително любопитни истории от своята Whisky Bible 2019. По-късно той ще направи дегустация на сляпо на специално подбрани от него уискита.

Освен шоуто на Джим Мъри, програмата на пловдивския Old & Rare фестивал включва още много събития и майсторски класове с фокус единствено и само върху редки и стари уискита.

Специални изложители на Old & Rare Whisky Show Plovdiv 2018 са международни марки и компании и местни специализирани уиски барове, както и частни колекционери. Шоуто е регионално промотирано и ще бъде посетено и от уиски ентусиасти и колекционери от Румъния, Турция, Чехия, Словакия и Гърция.

Повече информация за събитието може да намерите на официалния им сайт www.whiskyshow.bg

//Материалът не е част от редакционното съдържание на Dir.bg