Днес все повече хора търсят уют, комфорт и релакс на открито. Няма по-добро място, където може да се постигне това от терасата в дома ви. Независимо дали тя е голяма или малка, има много начини да се трансформира в прекрасен кът за отдих и забавление.

Ще ви представим няколко дизайнерски идеи и практични съвети за терасата, които ще ви помогнат да създадете комфортна и уютна обстановка на открито.

снимка: Мебели Виденов

стол Бето

Започнете с пролетно освежаване на терасата

Първата стъпка към търсеният красив вид на терасата е общото почистване. След зимата терасата най-вероятно не е в особено добро състояние. И ако не сте живели в къщата през зимния сезон, може дори да се нуждаете от леки козметични ремонти.

Затова започнете от тук. Направете оглед на терасата, преценете какво трябва да се направи и планирайте всяка стъпка.

снимка: Мебели Виденов

градински сет Конър

Създайте уютна и стилна тераса за отдих

Ароматно сутрешно кафе на терасата, вечеря с приятели или просто време за релакс - независимо как ще прекарате времето си на открито, то трябва да бъде комфортно и удобно. За да постигнете това използвайте подходящи градински мебели, като удобни дивани, фотьойли и меки възглавници.

Към всичко това, за повече разкош, дизайнерите съветват да добавим подходящи килими, които ще направят престоя ви на терасата още по-комфортен и тя ще изглежда като снимка от луксозно списание.

Много важен момент в създаването на приветливо място за отдих на терасата са чадърите, които ще ни скрият от парещите лъчи на слънцето. Може да изберете най-подходящия вид и размер според вашите нужди и вкус.

За по-голямо удобство можете да добавите и подходящо осветление, като например светещи топки или висящи лампи.

снимка: Мебели Виденов

Люлка Кейси

Обособете различни зони за сядане

Ако имате достатъчно място на терасата си, може да е добре да разнообразите зоните за сядане. Можете да създадете зона за сутрешното кафе, отделна за обяд и вечеря на открито, както и уютна зона за развлечение и занимания с близки и приятели.

Разположете удобен диван и фотьойли с масичка за кафе в една група, в близост до тях оформете зоната за игри, а в другия край оставете за зоната за хранене.

Друга много приятна дизайнерска идея е да монтирате хамак или люлка, където може да се отпуснете с приятна книга или просто да се наслаждавате на времето и пейзажа наоколо.

снимка: Мебели Виденов

стол Амир

Декорирайте с подходящи растения и цветя

Един от признаците на настъпващия пролетно-летен сезон е разлистващата се и цъфтяща природа. Именно сега е момента да започнете озеленяването на терасата. Растенията не само ще ѝ придадат по-голям комфорт и уют, но и ще я направят по-приятна за окото. Изберете растения, които са подходящи за открити пространства и са лесни за отглеждане.

В зависимост от размера на терасата, можете да добавите големи или малки растения, които да придадат естествена красота на пространството. Изберете различни видове растения - от големи палми до малки цветя в декоративни градински кашпи или вази.

Изберете всичко според вкуса си и оформете хармонични композиции на няколко места на терасата, така че да има симетрия.

снимка: Мебели Виденов

соларна градинска лампа

Добавете подходящи аксесоари и уютно осветление

Всичко казано до тук няма да има търсеният ефект, ако не добавим подходящи аксесоари и осветление. За да внесем малко повече уют може да добавим меки декоративни възглавници, плетени кошници или леки одеяла за повече комфорт и настроение.

Не забравяйте и градинското осветление, което ще създава неповторима романтика на терасата във вечерните часове. Можете да изберете свещи, фенери, гирлянди или соларни лампи, които да осветят терасата и да я направят по-живописна и очарователна.

За да се насладите на комфорта на открито през предстоящия сезон, можете да разгледате богатия асортимент на Мебели Виденов. Независимо дали търсите мека мебел, кухня, спалня или секция, Мебели Виденов ще ви предложат най-доброто решение за вашия дом, офис или хотел. С доверен партньор мечтите се превръщат в реалност!

 

* съдържание на Мебели Виденов