Младите родители се вълнуват, когато детето им започне да се занимава със спорт и същевременно възникват въпроси какви футболни обувки да закупят, трябва ли футболния екип да е малко по-свободен и др.

Над 5 години е възрастта на която децата занимаващи се с футбол, трябва да започнат да носят детски бутонки. Как да изберем точните футболни обувки за своето дете?

Повече от всичко друго, най-добрите футболни бутонки са тези, които паснат правилно на вашето дете. Ето някои подробности на които да обърнете внимание:

  1. Шипове: Шиповете или бутоните трябва да са гумени или пластмасови. Необходимо е да са заоблени. В никакъв случай не трябва да са метални и заострени.
  1. Размер: Винаги е добра идея да има достатъчно място за пръстите на краката, без да се опират, като предвидите бързо растящите крака на малкото дете, но футболната обувка трябва да може да се завързва плътно около стъпалото.
  1. Цена: Цените на детските футболни обувки в сайта на R-Gol, започват от 50 лв. Винаги ще намерите намаления и промоции, така че е препоръчително да не инвестирате големи суми в бързо растящите крата на вашите деца.
  1. Връзките: Връзките на футболните обувки са много важни, поради малките корекции, които можете да направите за това как обувката ще пасне на крака. В допълнение към традиционните връзки, футболните обувки се предлагат с велкро. Вече има възможност да се избират футболни обувки, които се предлагат със или без велкро в горната част. Велкро са подходящи за малките футболисти и вършат добра работа за предотвратяване развързването на традиционните връзки по време на игра.
  1. Материали: Футболните бутонки, които са направени от синтетични тъкани, ще запазят формата си по-дълго. Кожените обувки са склонни да се разтягат постепенно с течение на времето. Децата по-скоро ще израстнат обувките, преди да ги износят.

Как да се погрижим за детските бутонки

Изберете обувка, която пасва на краката на детето

Ако обувката не пасва на крака, ако е по-малка или детето ви е със широко стъпало в по-тясна обувка, тя е подложена на по-голям натиск и по-бързо се износва или разкъсва.

Разхлабете връзките при обуване и събуване

Когато, обувате или събувате футболните обувки, винаги трябва да са разхлабени точно до долния отвор. Това ще гарантира, удобното стягане на връзките в предната част на стъпалото и ще спомогне за по-равномерно разпределяне на напрежението върху горната част на обувката.

Носенето на точните детски бутонки съобразени с повърхността

Важно е детето да носи обувките с правилната подметка за повърхността, на която ще играе. Това не само ще осигури най-доброто сцепление, но и ще помогне за намаляване вероятността от нараняване.

Ходене на твърди повърхности

Изчакайте, докато стигнете до игрището, преди да си сложите бутонките - твърдите повърхности ще износят шиповете по-бързо, отколкото си мислите.

Почиствайте обувките редовно

Оставянето на мръсотия върху футболните обувки, особено ако се играе върху трева, където има и кал, ще доведе до влошаване на материята много по-бързо.

Почиствайте футболните бутонки правилно

Мийте бутонките си със студена вода и четка с мек косъм. Горещата вода може да навреди както на кожените, така и на синтетичните обувки, докато четката с мек косъм ще помогне да се отстранят замърсяванията, без да се износва повърхността на материала на обувката. Не използвайте химикали!

Изсушаване

Вероятно най-важната част от поддръжката на футболните обувки в топ форма е да са сухи, когато не се използват. Влагата, ще наруши материята с течение на времето. След всяко пране избърсвате обувките, ако са мокри отвътре, ги напълнете с вестник или хартия, за да абсорбира излишната вода. Принудителното или бързо изсъхване на обувките с помощта на сушилни или нагреватели също ще доведе до нарушаване на материята.


В материала има продуктово позициониране