Майчинството е незабравимо преживяване, изпълнено с множество емоции. Уникалната връзка между майка и бебе е нещо, което никога не се губи и забравя - от посрещането на рожбата, през всички нови моменти и предизвикателства, до порастването. Множеството спомени и уроци, които майката и новороденото преживяват заедно, остават за цял живот.

Един такъв крайъгълен камък е кърменето, когато майчинският инстинкт се включва на ново ниво.

Въпреки че е естествен процес, заложен в генетиката на женското тяло, естественото хранене на мъничето може да бъде доста предизвикателно. Често, новите майки изпадат в трудности, свързани с кърменето на новородените. Причините могат да бъдат различни - бебето не иска да суче, нямате достатъчно кърма, процесът е прекалено болезнен или пък просто родителите решават да хранят бебето с бутилка. В тези ситуации няма нищо лошо или притеснително, а точно обратното!

Най-важното за всяка майка е да запомни, че не е сама в новото начинание, че много други жени изпитват същите затруднения и че за всяка болежка има лек.Този лек е помпата за кърма - ефективна алтернатива за пълноценно хранене на бебето, независимо дали майката има нужда от почивка, иска да спести малко време, или да увеличи кърмата си.

В днешно време на пазара се предлагат различни опции - всеки е чувал и знае за класическата ръчна помпа за кърма, а през последните години иновацията достигна и този сегмент.

Днес, изборът между ръчна и електрическа помпа зависи изцяло от начина на живот и желанията на майката и новороденото, както и тяхната уникална динамика на хранене. Някои разлики между двата типа включват времето, което отнема - електрическата помпа за кърма се слави с по-бързо извличане на кърмата в сравнение с ръчния си съперник.

От друга страна, ръчната помпа е по-лека и компактна, правейки я перфектния избор за майки, които търсят да заложат на лесно-преносим вариант. Невинаги е лесно да се вземе правилното решение. Най-важните ориентири включват нуждите и желанията на майката, както и спокойствието, че това е процес на учене и няма грешен отговор.

Всяка нова майка трябва да се чувства свободна да опита различните варианти, залагайки на този, който приляга максимално на нейния начин на живот.