Най-бляскавото време на годината е сега! Около Коледа и посрещането на новата година светлините трябва да са много и разноцветни, настроението - като за мега купон, а парти местата - преливащи от златни и сребърни отблясъци и фешън шик. Сега е времето да си различен и див, да излезеш от рамката на делника и да се наслаждаваш на това, което дори не си си представял, че може да ти се случи. В тези магични дни се танцува повече, щурее се на пълни обороти и се живее лудо. Празнуваме новия годишен цикъл, през който ще се радваме на живота такъв, какъвто си го направим.

Какво би бил празникът обаче, ако не го запечатаме в спомените си? Ще е миг на бляскава фиеста, чиято светлина полека ще избледнява във времето. Едно истинско парти момиче никога не би допуснало грешката да не регистрира в дигиталната си памет един неповторим коледен или новогодишен купон.

Снимка: Стелиян Стоименов

Фото, моля, фото!

Само преди малко повече от десетилетие, за да имаш снимки от един достоен празничен купон, трябваше да си наемеш фотограф, който да домъкне на партито цялата си техника. И въпреки нея накрая да се окаже, че снимките са тъмни и размазани, дансингът изглежда като черна дупка, в която едва се забелязват някакви светлосенки, а портретите на приятелите ти са достоен повод завинаги да си развалите отношенията.

После дойде ерата на дигиталните фотоапарати, вградени в мобилните ни телефони. Започнахме да снимаме навсякъде и всичко и паралелно с реалния ни физически живот заживяхме и друг - през образите, които са ни впечатлили и които с кеф споделяме в социалните мрежи. Истината с купоните и снимането обаче си остана специална, въпреки технологиите - обичайните смартфони снимат прекрасно или пейзажи, или портрети, но никога и двете. За да се получи добър кадър, задължително ти трябва специална светлина - нещо направо невъзможно в един уважаващ себе си нощен клуб или дискотека. Освен това кой ти прави красиви снимки с добра резолюция в истинско парти настроение?! Пък и често на екрана виждаш прекрасен кадър, а когато щракнеш, се оказва, че от него остават само бегли контури и неясни отблясъци от нещо, което се движи...

Снимка: Стелиян Стоименов

Да уловиш блясъка

Какви щастливци сме ние, днешните парти животни! Добрата новина тази година дойде от производителя на последно и най-модерно поколение смартфони Huawei, които точно за празника зарадваха парти хората от цял свят с nova 5T. Веднага стройно и подредено, за да не губим ценно време за купонясване, обяснявам защо това е задължителен аксесоар за яка празнична фиеста!

Първо, това е една мнооого красива джаджа! Цветът му и 3D ефектът на повърхността си имат характер и променят нюансите си спрямо светлината. На практика това означава, че притежаваш истинско бижу, което те изненадва с всяко завъртане на диско топката и обръщане на прожекторите. В същото време можеш да отключваш екрана и камерата с пръстов отпечатък върху страничен сензор само с една ръка. Така че можеш да регистрираш всеки готин кадър, без да се налага да оставяш настрани чашата с коктейла например. Това чудо на парти техниката разполага с четири основни AI камери, като предната от тях е скрита под екрана и така запазва пълната си цялост. Обективите им са толкова чувствителни, че снимките, стават с изключително висока разделителна способност.

Можеш да снимаш пейзажи като истински професионален фотограф. В условията на едно мощно коледно парти това означава, че ще хванеш в един кадър целия дансинг с все декора на сцената и цветовите нюанси. Nova 5T има режим Супер найт , чрез който светлината се улавя точно толкова, колкото е необходима за един истински фотошедьовър без шум в изображението. Смартфонът има и специална система за стабилизация за правене на нощни снимки, така че онзи проблем със замъглените силуети в тъмна дупка го забравяме.

Със супер макро обектива, който също е вграден в това технологично чудо, забравяме още и за размазаните близки кадри и портрети. Huawei nova 5T дава възможност за 48-мегапикселово дневно снимане, при това от разстояние едва четири сантиметра. Така малките чудеса на живота никога не могат да останат незабелязани от зоркото ти око и вярната ти камера в телефона.

Снимка: Huawei

С финес към детайла

Да не забравя да спомена и още едно. Достойнство на Huawei nova 5T, което го прави наистина различен от всичко, което сте ползвали досега - боке камерата! Всъщност благодарение на нея снимките се обработват в реално време чрез мобилния процесор Kirin. Това направо ти развързва ръцете при снимане на портрети. 32-мегапикселовата селфи камера с изкуствен интелект в горния ъгъл на устройството пък и 4-в-1 сливането на пиксели, прави селфитата толкова яки, че сам не можеш да се нарадваш на собствената си красота! Композицията се балансира сама, специална подсветка оптимизира фона, така че забравяш за сенките под очите, петната по кожата и размазванията в картинката отзад.

Всъщност с Huawei nova 5T снимането е толкова приятно, че неусетно правиш стотици кадри. И изобщо не мислиш за това къде ще ги складираш, защото джаджата има цели 128 гигабайта памет, достойно отговорно да пази стотици визуални спомени във вид на снимки и видео.

Така че тази година нямаш никакво основание да не се отдадеш сто процента на парти духа и коленото настроение. Ти се весели и забавлявай, Huawei nova 5T ще запомни и запечата и това, което някак ти убегне от спомените...