Единственото събитие в киното, по-драматично от кончината на совата Хедуиг в "Хари Потър и даровете на смъртта", е смъртта на Косъма в "Под прикритие". Онова, което се случи в 11-и епизод на трети сезон на култовия мафиотски сериал, отказа хиляди млади момичета и далеч не толкова млади жени от перспективата да разберат ще си получи ли Иво Андонов заслуженото.

Още на следващия ден в общественото пространство гръмна въпросът "Кой е този актьор?". Мнозина вече знаеха, че ролята на Косъма е поверена на Александър Сано, но скоро много повече хора научиха кой е този наполовина българин, четвърт арменец и четвърт французо-италианец.

Роден в града, под който бавно се влачат водите на река Чая, Сано всъщност е завършил политология. Артистичният му талант обаче помита стените на Софийския университет и Сано скоро влиза в НАТФИЗ, откъдето се изстрелва към Народния театър, театър "Сълза и смях", "Сфумато", "Българска армия", Държавния сатиричен театър др.

Онова, което го прави популярен отвъд отбраната публика на софийските театри, е музикалният проект "Братя Мангасариян", които избълват хитовете "Бай Мангау", "Тер'о Рер'о", "Млад, силен, красив" и "Ромео и Юлия", които оглавяват първите места на българските музикални класации.

Няма съмнение обаче, че ролята, която прави Александър Сано свръхпопулярен, е тази на Косъма в "Под прикритие". Забележителен го прави и едно изпълнение на "Purple rain" в Студио 5, но то е лично преживяване.

И докато чакаме да гледаме Сано в новия сериал "Денят на бащата", който скоро ще стартира по БНТ, се забавляваме с едно скорошно негово превъплъщение в най-новата реклама на Kaufland, която гледаме "на repeat".

В нея актьорът скоростно влиза в обувките на пънкар, синоптичка, хипстър, авиатор и старец, в опит да замаскира желанието си да взима още и още талони от магазина, с които да спечели BMW 520d.

Мощната немска машина е наградата, която всеки може да спечели с талон от Kaufland, като играта не е обвързана с покупка. Иначе казано: реално няма никаква необходимост да се преобличате към пънкари, синоптички и авиатори, за да вземете колкото талони желаете, и да увеличите шанса си да шофирате пета серия на легендарния баварец, който причинява екстрасистоли на всеки уважаващ себе си шофьор с бензин в кръвта.

Попитахме Среброто коя е любимата му функция на автомобила, на което той отговори: "Че можеш да си го вземеш безплатно. Шегата настрана, наистина всеки може да участва в новата игра на Kaufland и да спечели такова чудно бижу. Само един недостатък има - няма опция за избягване на софийските задръствания и не те освобождава от винетна такса."

Е да. Съгласни сме, че няма такава опция, но в обстановката на такава луксозна кола, задръстванията не са нещо толкова лошо. Какъв по-добър повод да си поседиш необезпокояван в колата, докато извън задръстването те чакат работата с напрягащите срокове, децата със сложните им домашни, домакинството с отчаяните за изриване от сняг балкони и каквото още те чака. Хората са казали, че е по-важно да си щастлив, отколкото да си богат, но и че се плаче по-приятно в БМВ, отколкото в Запорожец (или беше Трабант). Така и със задръстванията.

Според Сано, стигането до родния му Асеновград с BMW 520d отнема един талон време. "Докато го пуснеш в кутията, си там", ни казва той. Спор няма. Стига наоколо да не дебнат гладни служители на КАТ, с тази кола може да прелетите през тези нищо и никакви 162км от Kaufland София-Витоша на "Тодор Каблешков" до Kaufland Асеновград на ул. "Хаджи Димитър" 1 за отрицателно време.

И да си вземете по един талон от всеки магазин, тъй като освен белия баварец, с играта може да спечелите и ваучер за пазаруване на стойност 500лв. Което, според новата брошура, са 25 кг синьо сирене, например. Или 59 бутилки и половина Каберне Совиньон на Four Friends за синьото сирене.

Една от любимите песни на Среброто е "Don`t stop me now". Не спирайте и вие. Сваляйте маските и отивайте до най-близкия Kaufland за талон: не се знае кой ви чака там. Може би е BMW 520d, с което да дрифтите върху последния мартенски сняг. А може и да е един екстремно симпатичен пънкар. Във всички случаи не губите.