Сватбеното тържество е един от най-незабравимите моменти, които остават като неизбледняващ спомен във времето. В мечтите на все повече младоженци, сватбата трябва да е организирана перфектно и в тази връзка организацията преди ивента се превръща в основна мисия. Това е мнението на специалистите в бранша, Зоя и Чавдар Гайдарови, собственици на Еврокетъринг, една от най-професионалните кетъринг компании в София.

В последните години наблюдаваме сериозна метаморфоза в организацията и стила на сватбените събития. Времето на пищните помпозни сватби с тежки менюта и изобилие на храни и напитки отминава безвъзвратно, отстъпвайки пред чара на романтичните, кокетни сватби с персонално внимание към украсата и детайлите в менюто. И ако преди години беше актуално да се организират големи, пищни сватби- тип спектакъл, в които задължителен акцент са обичаите и обредите от миналото, днес младоженците предпочитат съвсем друг тип тържества. Световните тенденции постепенно се налагат и в България, категоризирайки стилната и минималистична украса, изисканото гурме меню и специалното отношение към всеки гост като абсолютен приоритет. Вече не е въпрос на каприз да организираш своята сватба сред природата, а начин да предложиш на своите гости незабравими романтични моменти и преживявания. През 2019 г. тенденциите не бележат рязък обрат и младоженците продължават да търсят индивидуалност и креативност при организирането на един от най-важните моменти в своя живот.

Декорацията става все по-натурална и природна

 За тази година актуалните цветове за сватбената индустрия са жив корал, блъш, тюркоаз и лавандула. Тази комбинация на топли и студени цветове, в съчетание с много зеленина и подходящите цветя, създава чудесно настроение и придава една емоционална препратка към природата. По отношение на декорацията ще се залага на изчистен дизайн и тематични елементи, без много воали, тюлове и пандели.

Актуалните менюта изобилстват от екологични и прясно приготвени деликатеси

Младоженците вече искат да поднесат стилна вечеря за приятели и близки, избягвайки традиционните четири или пет степенни менюта. Много от тях предпочитат сватбените бюфети, където може да се предложи по-голямо разнообразие от салати, меса, риби, сирена и здравословни храни.

Традиционните меса се заменят с по - малко популярни и по възможност дивечови. Сериозен интерес има и към морските бюфети с предлагане на морски дарове, калмари, октоподи, скариди и различни видове риба. Технологиите на приготвяне задължително включват бавно готвене на ниска температура с пресни подправки и билки.

Предпочитанията са продуктите да са от био ферми с екологично чист произход или домашно приготвени храни и зеленчуци.

Изискванията на младоженците стават все по - екологично ориентирани и това дава своят отпечатък върху цялостните концепции за сватбените тържества.

Стилове сватби, които ще преобладават и през тази година

  • Традиционна, български стил сватба
  • Ретро стил сватба, с класически елементи
  • Горски тип сватба, вдъхновена от природата
  • Тематична сватба, по тема зададена от младоженците

 Избягва се претрупването на масите с насипани украси, кристали, камъни и брокат

Много добре си кореспондират огледалните повърхности, сребърните и златните елементи и подноси.

Модерните младоженци искат гостите и роднините на тяхната сватба да преживеят нещо емоционално и уникално, напълно различно парти от сватбените тържества на които досега са присъствали.

Сватбена прожекция на избрани мигове от живота на двойките

Разбира се сред тенденциите за 2019 остава зарята и цветните конфети, но добива популярност и сватбена прожекция на избрани моменти от живота на младоженците или директно на живо градуса на емоциите.

3D мапинг на събитието и модерни аромати

Най-креативните младоженци са склонни да използват дори и 3D мапинг на тържеството си. Сред романтичните нюанси са и така наречените машините за разпръскване на аромати. Ароматите могат да се комбинират в зависимост от програмата на сватбата и ако докато тече вечерята могат де се пускат свежи горски аромати, хармониращи с менюто. По време на танците вече се използват по-силни и вечерни аромати, подходящи за клуб и парти.

Налага се модата на " голите" торти

И не на последно място в еволюцията на сватбените торти са забелязва, че се налага като тенденция така наречените "голи" торти, обилно декорирани с цветя, зеленина и плодове. Те изглеждат много повече като артистична творба, отколкото като стандартен сладкиш.

В обобщение можем да кажем, че модерните младоженци вече искат да разкажат една приказка на своите гости, а сватбеното тържество да изпъква с класа, креативност и стил. Персоналния подход, индивидуалните детайли и различното преживяване е това на което държат младоженците.

Ако скоро наближава моментът, в който ще ви се наложи да организирате едно от най-уникалните събития във вашия живот - вашата сватба и ви трябва помощ, екипът на Dir.bg има решение за вас. Представяме ви една от най-професионалните компании за кетъринг, които сме тествали и горещо ви препоръчваме. Без значение дали ще е сватба, бизнес кетъринг, кетъринг за луксозни събития, отдаване на инвентар под наем или организиране на корпоративни мероприятия, Еврокетъринг ще реализират всичките ви представи за перфектно събитие, съобразено с актуалните последни трендове. И за да не сме голословни, бързаме да отбележим, че за кетъринга на последното събитие на Dir.bg - She"s the one в клуб 1 на НДК, се погрижиха професионалистите от Еврокетъринг. Повече подробности може да намерите в техния официален сайт https://eurocatering.bg/