На 6 октомври от 17:00 часа в столичния Южен парк PURINA България ще обедини стопани и техните кучета в благотворителния маратон против изоставянето на домашни любимци. Кампанията под надслов "По-добри сме заедно" има за цел да насочи вниманието на широката общественост към проблема и да помогне на стопаните да изградят здравословна връзка с домашния си любимец.

Според последното преброяване на безстопанствените кучета в столицата, всяко второ куче, живеещо на улицата е било домашно и изоставено. Сред най-често назоваваните причини са липсата на възпитание, вследствие от погрешно отглеждане и неразбиране на нуждите на четириногите. "Насочвайки вниманието към проблема, с предстоящото събитие искаме да помогнем на стопаните да изградят здравословна връзка с техните любимци и да покажем, че животът с домашен любимец е по-добър. Благотворителният маратон "По-добри сме заедно" е поредното доказателство за усилената работа на PURINA през годините в посока на това да осигуряваме по-здравословен живот на домашните любимци.", сподели регионалният бизнес мениджър на Nestlѐ PURINA PetCare, Петър Стоилов. В подкрепа на изоставените и безстопанствени кучета, PURINA ще дари по 1 кг храна за всеки участник с куче в маратона на приюти в България.

След финала на маратона посетителите ще могат да получат полезни съвети свързани с храненето и отглеждането на домашните любимци от специалистите от ветеринарна клиника "Син кръст", треньорът на кучета Асен Аролски ще дава съвети и ще отговаря на всички въпроси, касаещи възпитанието на кучетата, а всеки желаещ ще има възможност да премине курс по оказване на първа помощ за домашни любимци. Специално място имат и представителите на ОП "Екоравновесие", които ще запознаят присъстващите със своята дейност и всеки, който желае да протегне ръка на животно в нужда ще има възможност да осинови куче на място. Представителите на малките породи ще могат да вземат участие в специално кучешко ревю, където дизайнерът на кучешки дрешки Цвети Василева ще дава стайлинг съвети и ще отличи най-открояващите се участници.

Благотворителният маратон "По-добри сме заедно" е второто издание на маратон за кучета и техните стопани, организирано от PURINA. Тази година организаторите надграждат инициативата, като обвързват маратона с ценностите на бранда за осигуряване на по-добър живот на домашните любимци. Маратонът ще протече в партньорство със Столична община, Екопак и общинско предприятие "Екоравновесие", чиято работа е пряко обвързана с проблема за изоставените и безстопанствени животни. Събитието е част от дългогодишната инициатива на Нестле за балансирано хранене и активен начин на живот - Нестле за Живей Активно!, която в началото на октомври ще изненада феновете си със старта на единствената българска платформа за балансиран начин на живот.

Благотворителният маратон е поредната инициатива на марката, насочена към отговорното отглеждане на домашни любимци. През годините PURINA изгради специализирани площадки за кучета в няколко града, провежда регулярни онлайн обучителни сесии, които целят да помогнат на стопаните в проблемите при отглеждането на домашни любимци, организира уроци за деца и кучета, в които малчуганите научават повече за правилното отглеждане и възпитание на кучетата и др.

Повече за PURINA®

С повече от 85 години професионален опит зад гърба си, PURINA® произвежда марките храни за домашни любимци, радващи се на най-голяма популярност и доверие. PURINA® е експерт по отношение на хранителните нужди на животните и създаването на вкусни рецепти, които допринасят за едно добро здравословно състояние, дълголетие и добра форма.

Повече за Нестле за Живей активно!

От 2006 г. насам най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот Живей Активно! носи незабравими емоции на малки и големи. През 2018 г Нестле за Живей Активно! си поставя за цел да продължи да мотивира все повече българи да спортуват и да се хранят балансирано. В началото на октомври Нестле за Живей Активно! ще изненада феновете си със старта на единствената българска платформа за балансиран начин на живот, в която нея редица експерти, звезди и спортни величия ще споделят професионални съвети и личен опит.