Най-подходящият вариант е те хем да си почиват и да се забавляват, хем да научат и нещо ново. Затова страхотна идея би било да посетят детски лагер и така да съчетаят полезното с приятното. Летният езиков лагер на "ЛъкиКидс" безспорно е един от най-добрите варианти. Освен обучение по чужд език, там децата ще се отдадат на множество игри, забавления и всекидневни активности сред чистата планинска природа. Домакин на лагера е петзвездният апартхотел "Лъки Банско", в който и малки, и големи се чувстват като у дома си.

Снимки: Lucky Kids

 

Международният лагер по английски език е подходящ за всички деца на възраст от 5 до 15 години, независимо на какво ниво владеят взика. Децата до 7 години обаче се приемат само с придружител. Всичко свързано с лагера, е обяснено подробно на официалният му сайт. Там родителите могат да намерят нужната информация за програмата, престоя и това, което ще е нужно да приготвят на децата си. Има множество снимков и видео материал, който да помогне в представата за активностите и обстановката.

Самата програма на езиковия лагер е разработена от екип от преподаватели и е на принципа на проектно обучение. Тоест децата разработват проекти по зададени им теми и така подобряват уменията си по английски.

На сайта вече има публикувана програма за пролетно-летния сезон със 7-дневен престой и са обявени дати и месеци. Има и вариант през лятото с 14-дневен престой. В цената е включено всичко необходимо - транспорт от София до Банско и обратно, настаняване с 5 хранения дневно, ежедневно всичко квалифицирано езиково обучение, като се говори само на английски език с обучаващия. Освен тези задължителни неща, в цената влизат и активности като конна езда, преходи в планината, колоездене, йога, пикници, пейнтбол и други. Лагеруващите могат да ползват басейните на хотела, както и солната стая за релаксация. На тяхно разположение са отопляеми вътрешни био басейни с температура на водата 33 градуса, както и солен басейн със соли от Мъртво море. Компютърните зони и детският клуб с многобройни игри също са предоставени да се ползват безплатно.

 

Снимки: Lucky Kids

На сайта може да се намери и препоръчителен списък с нужните дрехи и всичко необходимо за престой от 14 дни, като на седмия ден дрехите се перат. Добре е децата да имат 8 комплекта бельо, 2 пижами, няколко чифта тениски и къси панталонки, както и дълги дрехи. Ще са нужни и по-дебели дрехи, якета, чорапи, маратонки, джапанки и планински непромокаеми обувки. Дъждобран, раница, шапки, един по-официален тоалет и един карнавален. Тоалетните принадлежности са ясни, както и банските. Освен това, от лагера осигуряват 3 тениски, 2 шапки и бутилка за вода. От хотела пък може да се ползват кърпи, чехли и халати. Добре е върху дрехите им да има етикети с имена, за да не се изгубят. Не е препоръчително децата да носят скъпи електронни устройства със себе си като таблети и телефони. Те няма да са им нужни за обучението.

 

Снимки: Lucky Kids

С всичко нужно в куфара, добро настроение и желание за учене, малчуганите биха прекарали една незабравима почивка в планината. Освен че ще ги разнообрази, тя ще им бъде и много полезна, ще се научат да говорят по-свободно на английски и ще намерят много нови приятели. Добре е родителите да обяснят на децата как ще протече самият лагер и какво могат да очакват. Те със сигурност ще са развълнувани и ще трябва да проявят нужната самостоятелност. Добре е да знаят, че родителите им имат доверие и те трябва да се постараят да го оправдаят с поведението си и сериозното отношение на курсовете по чужд език. Грижата за децата е поверена на обучаващите, като за всеки 5 деца отговаря по един голям, за да е безопасно протичането на всички дейности и занимания.