"Здравей, красив град!" - това ще си кажем за трета поредна година на 12 март със старта на националната кампания на Cif.

През изминалите две години Cif мотивира и вдъхнови хората след общо 8 градски трансформации в страната и доказа, че промяната е възможна, стига всички да вярваме в това и да сме готови заедно да случим красивите резултати.

През 2020 г. Cif отново се заема със задачата да трансформира мръсното в чисто и грозното в красиво. Защото мисията на кампанията е да внесе промяна не само в градската среда, но и в съзнанието на хората - да създават и да пазят чистотата и красотата не само у дома, но и навън.

А навън все по-често ставаме свидетели на не едно и две занемарени градски места. Места, които отдавна познаваме, все по-бързо подминаваме и все по-често дори не поглеждаме. Това са занемарените кътчета, които правят града ни да изглежда мрачен и непривлекателен, и които се отразяват всеки ден на нашето емоционално състояние, без дори да осъзнаваме.

В хода на кампанията тази година екипът на Cif ще преобрази поредните две градски кътчета в два български града - София и Бургас, а третото място ще бъде избрано от гласовете на потребителите на сайта cifcleans.bg след края на кампанията. Всеки може да подкрепи каузата на Cif и да предложи занемарено градско място, което да участва в надпреварата, като качи снимка с кратко описание на локацията, а Cif ще се отблагодари с подарък за всеки, предложил място. Друга възможност за участие в инициативата е като се гласува за някое от вече предложените места на сайта. Активирайки местните общности, редица градове показаха страхотни резултати, приканвайки хиляди съграждани да гласуват и доказаха, че промяната я случваме заедно.

Снимка: Cif

Първата трансформация от кампанията "Здравей, красив град!" ще се случи в софийския Южен Парк на 12 март, където ще бъде демонстриран още по-силен творчески заряд и желание за промяна.

Чисто новата "Малка градска сцена" ще впечатли не само с красивия си облик, но и с редица функционалности.

Предстои невероятният екип на Destructive Creation заедно с младите изявени архитекти Мария Бадева и Гергана Попова да вдъхнат нов живот на изоставена площадка в един от най-оживените паркове в столицата.

Мястото ще бъде професионално почистено, а всички бурени и плевели, израснали през годините - премахнати. Там ще бъде изграден дървен декинг за малка сцена, на която различни таланти ще имат възможност да се изявяват. А за публиката, която ще се наслаждава на артистичните изпълнения, ще бъдат монтирани цветни цилиндри за сядане и отдих. Иновативна функционалност са соларните панели, вградени в дървения декинг и около мястото, благодарение на които сцената ще бъде осветявана и през вечерно време, така че всички посетители да се чувстват в безопасност. Финалният щрих на градския шедьовър ще бъде цялостното пребоядисване на оградите и възстановяването на символа на мястото: слънце, което бе почти заличено с годините.

Скейт парк „Мечтатели“ в Търговище

Снимка: Cif

След като "Малка градска сцена" бъде открита наново, първи ще се качат посланиците на градския шедьовър в София за 2020 г. – чаровният Митко Павлов, който ще открие пилотната трансформация, а талантливият Skiller ще направи извънземно бийтбокс изпълнение, за да вдъхне живот на мястото.

Кампанията е силно подкрепена от кмета на район Триадица Димитър Божилов, който прегърна каузата за по-красива градска среда. Инициативата получи съдействие още и от водещи медии и инфлуенсъри, които за поредна година заявиха желанието си за по-чист и красив облик на градовете.

Партньори на кампанията са иноваторите от SPARK и Brum scooters, които споделят мисията ни да пазим околната среда и осигуриха подаръчни ваучери за екосъобразно пътуване до преобразеното място на всички, които искат да видят пилотната трансформация.

 

Снимка: Cif

Зад каузата на Cif тази година застават още: MOVE.BG, Food Panda и Hood Transformers

Може да следите всички новости за кампанията "Здравей, красив град!" в официалния сайт cifcleans.bg, във Facebook страницата на Cif, както и в Инстаграм профила: cif.bulgaria