Спортът е здраве. Физическите упражнения са полезни за ума, тялото и духа. Спортът може да ви помогне да поддържате здравословно тегло и има редица други ползи за здравето ни. Спортуването е естествен начин да се отпуснете и да се освободите от стреса, поддържа сърцето здраво и осигурява по-добър сън. За да спортувате пълноценно, трябва да се чувствате удобно. Важно е да подбирате правилно дрехите и обувките си за спорт. Днес ще ви дадем няколко полезни съвети, които ще ви помогнат по-лесно да избирате екипа си за спорт.

1. Инвестирайте в качествени дрехи за спорт

Снимка: Trendo.bg

Качеството е важно, особено при спортното облекло. Когато става дума за спортни дрехи, трябва да помислите кои материи ще ви бъдат най-удобни и подходящи за вида спорт, който практикувате. Докато спортувате трябва да се движите свободно и да се чувствате комфортно.

Клиновете, потниците и бюстиетата са предпочитани от дамите за спорт, като може да избирате между къси, средни и дълги клинове. Времето вече застудява и е добър вариант да имате суитшърт със себе си, който да облечете след тренировка, за да избегнете нежелани настинки. Дамските спортни обувки са толкова разнообразни, че можете да избирате между много цветове, материи и форма на подметката.

Мъжете предпочитат къси панталони и по-рядко клинове, а зимата върху тях обикновено носят долнище анцуг. Тениските с дишащи материи са най-желани от силния пол, но понякога залагат и на блузи с дълъг ръкав. Обувките за спорт са леки, удобни и е желателно да не са с много твърда кожа и подметка.

2. Избирайте дрехите си според вида спорт

Снимка: Trendo.bg

Всеки спорт е различен и изисква различна екипировка. Ако тренирате във фитнес, спортният ви екип ще бъде различен от този, с който бихте отишли да играете голф, например. Важно е да подбирате спортните си дрехи и обувки в зависимост от типа движения, които ще извършвате. Някои спортове са много по-ангажиращи от други и трябва да избирате по-внимателно екипировката си.

3. Помислете и за метеорологичните условия

Снимка: Trendo.bg

Спортът навън изисква по-сериозна екипировка. Метеорологичните условия се променят в зависимост от сезоните и е добре да помислите и за дъждовните и по-студени дни. Ако обичате да тичате целогодишно навън, трябва да имате задължително удобна връхна дреха и подходящи спортни обувки. Винаги може да сложите под тях къси панталони и тениска, но е важно да бъдете подготвени за всякакви ситуации.

4. Убедете се, че облеклото ви е удобно

Снимка: Trendo.bg

Когато спортувате, се движите повече от обикновено. Дрехите трябва да ви позволяват да извършвате всякакви движения, без да се ограничавате. Ако не се чувствате комфортно в тях, това ще се отрази и на вашата тренировка и тя няма да бъде толкова ефективна. Когато си купувате спортен екип, винаги направете няколко движения, за да се убедите, че ще ви бъде комфортно. За обувките се отнася същото - раздвижете се малко с тях, за да се убедите, че са удобни.

Спортните дрехи могат да се носят и в ежедневието, не само на тренировка. Те са удобно облекло през уикенда, особено когато сте на разходка в планината или в парка. Спортното яке е задължително както в мъжкия, така и в дамския гардероб. Каквито е дрехи да изберете, винаги обръщайте внимание на материята и комфрота.