След преглед на повечето форуми човек би останал с впечатление, че само жените имат оплаквания - трудно забременяване, наднорменост, стресът от работа и деца и т.н. до безкрай. Заедно с нас или независимо от нас обаче и мъжете преживяват стрес ежедневно, но говорят за това значително по-малко.Advertisement

Висене в задръствания, доказване в кариерата, "докато е време" или отговорност за много работни места, бащинство и очакването да си стабилният гръбнак вкъщи, неразбиране от половинката.... причините за стрес може да са много, но като капак върху тях е, че повечето хора не очакват мъжете да се оплакват. И те по-често не го правят.

Затова, господа, ако няма да "говорим" за проблемите и стреса, нека поне потърсим няколко начина да ги туширате, без да разстройвате половинката, графика, хранителния си режим или каквото и да е. 

Говорим за лесни решения, които да ви дадат от 10 минути до час на ден само за вас или поне да се възползвате от времето, в което може да правите нещо приятно (дами, ако четете това, има нещо и за вас в този линк):

Инверсна лежанка от Market.dir.bg

Снимки в колажа: iStock by Getty Images и Market.dir.bg

Купи

Много от господата в обкръжението ми имат проблем с това да отвоюват своето време за ходене на фитнес, а желанието им да го правят често води до конфликти у дома. Ясно е обаче, че всеки, който държи на добрия си тонус, кондиция и здраве, има нужда от редовни тренировки, независимо за какъв вид спорт става дума. Когато сте лишени от възможността да отидете в залата, направете тренировката вкъщи.  

Тенис ракета Wilson Pro Sta от Market.dir.bg 

Снимки в колажа: iStock by Getty Images и Market.dir.bg

Купи

А като говорим за спорт, в Market.dir.bg може да намерите баскетболни и волейболни топки, комплекти за голф, тротинетки, велосипеди за децата с всички принадлежности към тях, за да прекарате време заедно и още много идеи за свободното време. Рационализацията на времето изисква да съумеете да почивате, докато децата са активни, но може да го правите и индивидуално, стига да откъснете "парче" от деня за това, например с малко тенис. Ако това е предпочитаният от вас спорт, вижте и чантата за тенис на Wilson, както и лентите за китки и дерзайте.  

Надуваем единичен дюшек от Market.dir.bg

Снимки в колажа: iStock by Getty Images и Market.dir.bg

Купи

Преди спорта обаче е добрият сън. Ако имате бебе вкъщи, но то спи и се кърми в спалнята, знаете колко трудно може да се окаже спането. Докато майката има две години, в които да се отдаде само на новия член на семейството, от мъжа се очаква да се включва наравно, докато ходи и на работа. Не е нахално да искате своята доза сън, за да се адекватни в работата си и след това в грижите, които тя очаква да положите за малчугана.

Поднасяйки ѝ адекватно обяснението защо искате да се наспите (тя може да го направи и през деня при добра организация), ще успеете да го направите, дори и да е в хола и дори да е надуваем дюшек. Размерите (185 х 76 х 22 см) на посочения в линка дюшек са подходящи за среден на ръст мъж. 

Био ампули за тонус и енергия от Market.dir.bg

Снимки в колажа: iStock by Getty Images и Market.dir.bg

Купи

Понякога не става само с добър сън, нужно е да помогнем на организма с хранителни добавки, които да повишат тонуса. Подходящи за случая са био ампулите на Les 3Chenes, които подпомагат нормалния тонус и енергия с иновативна технология и имат бързо действие и добра усвояемост от организма. Освен това са богати на витамини и минерали. Независимо дали се наспивате или не, дали тренирате достатъчно или не, тялото ви ще ви се отблагодари, ако го наградите с хранителна добавка като тази. А здравото тяло предполага и здрав дух.  

Масажна постелка Quattromed 3 от Market.dir.bg

Снимки в колажа: iStock by Getty Images и Market.dir.bg

Купи

Докато висите в безкрайно задръстване, може да ползвате времето за масаж. В тази постелка е предвиден и адаптор за автомобил, но може да го ползвате и вкъщи. Вградените масажиращи глави от нефрит, известен със своите лечебни свойства, позволяват ефективен масаж във всяко удобно за вас време. Много опции за масаж могат да стимулират работата на лимфната система и кръвообращението, а оттам да се чувствате и по-тонизирани и здрави. 

Компютърни тонколони от Market.dir.bg  

Снимки в колажа: iStock by Getty Images и Market.dir.bg

Купи

Наясно сме, че вкъщи може да нямате свободата да послушате любимата си музика. Може обаче да го направите в колата или в офиса. Няколко са дейностите, които ангажират изцяло мозъка, и музиката е една от тях. Според изследвания тя достига до места в мозъка, които нищо друго не е ангажирало преди това и активира емоционалните, моторните и креативните му дялове. С подобно обяснение биха ви поощрили да слушате и вкъщи, но ако имате спящи или учещи деца, това е трудно. Докато чакате важни срещи в офиса, може да си пуснете музика, за да се заредите за тях. 

"Замръзване" на Дан Симънс от Market.dir.bg 

Снимки в колажа: iStock by Getty Images и Market.dir.bg

Купи

Четенето на добра книга или гледането на хубав филм, които да ви погълнат изцяло, са друг метод да откъснете мислите си от всички отговорности. Дан Симънс е американски автор на бестселъри, добил световна популярност с романите си от цикъла "Хиперион". Има десетки книги в жанровете научна фантастика, фентъзи, трилър и хорър, отличени с множество престижни награди. В "Замръзване" главният герой Джо Курц е бивш частен детектив и осъден престъпник, освободен предсрочно за добро поведение. Но годините, които е прекарал в "Атика" заради убийството на мафиоти като отмъщение за партньорката му, не са направили настоящия му живот по-безопасен. Когато се завръща на улиците, той вече е белязан от местен престъпен бос, който му има зъб. Какво следва няма да издавам, но романът определено си струва времето. 

Пепелник за пури от Market.dir.bg 

Снимки в колажа: iStock by Getty Images и Market.dir.bg

Купи

Ако времето, което можете да откраднете само за себе си през деня, е не повече от половин час, нека е табиетлийски. Запалете пура и си сипете чаша хубаво уиски. Може да се наложи да го направите на балкона, но все пак даваме само идеи в настоящата статия, не променяме интериора на дома или членовете на семейството. Където и да се отдадете на това удоволствие, важното е да му се насладите напълно без никой да ви прекъсва. 

Охладител за чаша от Market.dir.bg  

Снимки в колажа: iStock by Getty Images и Market.dir.bg

Купи

Ако ще си правите густо, нека всичко е както трябва. Ако искате да охладите уискито си, без да го разреждате, решението е в охладителя за чаша, който ще задържи напитката ви по-дълго време с идеалната температура за сервиране, без да променя вкуса и аромата му. Съхранявайте охладителя във фризера, а когато решите да пиете уиски, просто го извадете и поставете на дъното на чашата.

Диспенсър за бира от Market.dir.bg 

Снимки: Market.dir.bg

Купи

Ако нямате възможност да излезете с приятели за по чаша бира в парка, пренесете парка вкъщи. С елегантния си и солиден дизайн от неръждаема стомана, този диспенсър е съвместим с всички 5 л. кегове за бира. Наклонете чашата си, налейте и се насладете на бирата си у дома, когато ви се отдаде възможност за това. Така няма да се налага да държите кенчета и бутилки в хладилника и да ви укоряват, че не е останало място за бебешките храни, например. 

Това са няколко предложения за бързи и достъпни начини поне за кратко да се отървете от стреса и неприятните мисли и ангажименти. Въпрос на подход е да извоювате своето време, без да ви се натрапва, че сте егоистичен. Както жената, така и мъжът имат нужда дори от само половин час на ден насаме със себе си. 

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.