В официално изявление СМЕ обясниха за слабата видимост в сектор Б:

"Ние бяхме предвидили този проблем и с тази цел първите пет реда в сектора бяха блокирани за продажба
", заяви Иван Несторов, управител на СМЕ. - "За съжаление платформата за прожекции на мултимедията, издигната от екипа на Роджър Уотърс, се оказа по-висока от заявената и този факт ограничи видимостта на зрителите, закупили билети и в редовете между 6-и и 10-и“.

"Обърнахме се към фирма Ticketpro с молба да осигури допълнителни стюарди, за да дислоцират хората на други непродадени в сектор Б места, които бяха значително повече от тези с влошена видимост. За съжаление някои от зрителите не са пожелали да се преместят и не са могли да изгледат добре спектакъла. СМЕ иска да се извини на всички тях за причиненото неудобство", заяви Несторов.

Друг проблем се оказал забавеният пропусквателен режим във ВИП входа на стадион „Васил Левски“.

"В последния момент стана ясно, че президентът на Република България Росен Плевнелиев има желание да посети концерта. От съображения за сигурност НСО монтира детектор за метали на ВИП входа, което забави достъпа до стадиона и изнерви много зрители. СМЕ уточнява, че този проблем е извън нейната компетентност. Все пак по наше настояване от НСО реагираха сравнително бързо и отвориха втори вход за достъп, така че се надяваме никой да не е пропуснал началото на шоуто"
, допълниха от СМЕ.