Певицата ще бъде на една сцена с Надежда Толоконникова и Мария Альохина като част от концерта на Амнести Интернешънъл на 5 февруари, в който участие ще вземат още Боб Гелдоф, Блонди и Йоко Оно.

"Имам честта да представя моите приятелки - бойци за свободата, Надя и Маша. Възхищавам се на техния кураж. От дълго време подкрепям тяхната кауза и жертвите, които са направили в името на свободата, равенството и човешките права", каза Мадона.

Мадона със сина си на наградите "Грами" >>

"Ние, повече от всеки, разбираме колко важна е работата на Амнести Интернешънъл, свързвайки активисти със затворници", казват Толоконникова и Альохина в изявление за правозащитната организация.

Снимки на Пуси райът >>

Двете жени бяха освободени през декември, два месеца по-рано, като част от амнистията на руския президент Владимир Путин преди Зимната олимпиада. От затвора излязоха и активисти на Грийнпийс, както и бившия петролен магнат Михаил Ходорковски.

Двете жени от Пуси райът излежаваха 2-годишна присъда по обвинения за хулиганство, заради изпълнение на песен срещу Путин в московска катедрала.