Всенародният любимец стоеше далеч от сцената през последните две години и се подвизаваше основно в сериала „Столичани в повече”, шоуто „Комиците” и семейния състав „Ела”, където играе с жена си Елена. Наесен обаче Лафазанов ще пръска талант и харизма в Пловдивския драматичен театър под режисурата на Борис Панкин, пише "Монитор".

Премиерата на „Сако от велур” ще е на 11 септември в рамките на фестивала „Сцена на кръстопът”. Месец по-късно – на 16 октомври,  представлението ще вдигне завеса и в Пловдивския театър.

Освен Къци, както го наричат приятелите, в спектакъла ще участва и половинката му Елена Лафазанова. В актьорската компания влизат и нашумелите от сериала „Седем часа разлика” Тони Минасян и Тодор Дърлянов.

В пиесата Иван Антонов си купува сако, но понеже го подиграват, че е космато, решава да го подстриже. Само селският стригач се съгласява да играе с ножицата по дрехата и понеже няма право да стриже сака, записва остриганото като частна овца. В един момент обаче се оказва, че Антонов трябва да плати данък върху животното в сектора „Водоплаващи птици с ограничен млеконадой”.