Вчера бяха обявени номинациите за 87-ите награди "Оскар", а статуетките ще бъдат връчени на победителите на 22 февруари.
Британецът Бенедикт Къмбърбач ("Игра на кодове") е споделил, че да съобщи на родителите си, които са актьори, че единственият им син е номиниран за "Оскар", е един от "най-гордите моменти в живота му". Къмбърбач ще се бори за приза Актьор в главна роля.

Другият британец, който попадна в надпреварата за актьорски "Оскар", Еди Редмейн ("Теорията на всичко"), не крие, че е "изключително развълнуван".

Кой филм ще спечели Оскар? Гласувай!

Номинираният за Актьор в главна роля за "Бърдмен" Майкъл Кийтън казва, че след като от известно време е в шоубизнеса, подобно признание го кара да се чувства добре, защото смята, че трябва да "спечели нещичко".

"На седмото небе от щастие съм. Всъщност, летя над САЩ със самолет", сподели фаворитката за "Оскар" Джулиан Мур, номинирана за превъплъщението си в образа на болна от Алцхаймер в ранен стадий във филма "Все още Алис".

Носителката на "Оскар" Рийз Уидърспуун ("Моето приключение в дивото"), която отново ще се бори за приза Актриса в главна роля, каза, че участието във филма й е помогнало да намери вътрешен покой след смъртта на майка си.

Оскари 2014:

Снимки от партитата >>
Роклите и бижутата >>
Още от червения килим >>
Наградените >>
Дженифър Лорънс отново падна >>
Италия, Франция и Кения ликуват >>
Селфи на звездите счупи рекорд в Туитър >>

"Новината е невероятна. За мен е огромна чест", каза Фелисити Джоунс ("Теорията на всичко") за номинацията си в категорията за Актриса в главна роля.

Антъни Маккартън, номиниран като сценарист и продуцент на лентата "Теорията на всичко", сподели, че най-голямото предизвикателство, с което се е сблъскал, е било да убеди Стивън Хокинг да продаде историята си именно на него.

"Щастлив съм за целия екип на "Бърдмен", тъй като подобен проект, излизащ извън условностите, изисква много кураж", каза номинираният за Режисура Алехандро Гонсалес Иняриту.

"Точно преди година се чудехме дали някой изобщо ще гледа този филм", споделиха продуцентите на номинираната в топ категорията лента "Камшичен удар".

"Това е като вълшебство, което се случва веднъж в живота", каза Павел Павликовски, режисьор на номинираната за Чуждоезичен филм полска лента "Ида".