След „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“, който достигна до последния етап преди номинациите за чуждоезичен "Оскар", сега Стефан Командарев е устремен да стигне до финалните пет претендента с последния си филм „Съдилището“, който е тазгодишната номинация на България.

На 22 септември от 21 часа предстои тв премиерата на лентата по БНТ1.

„Идеята ни е да привлечем компании и партньори, които искат да получат популяризиране както в България, така и в Америка...“
, споделя Командарев и добавя: „В САЩ започнахме работа с агенцията, с която работихме по „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“. С нейното съдействие реализираме ключовите етапи от представянето на филма в Америка –  организиране на прожекции, срещи с представителите на Филмовата академия и водещи американски журналисти. Нашите партньори са неизменна част от развитието на кампанията“.

В началото на седмицата пък стана ясно, че новият проект на Командарев „Съвместимост“ ще получи финансиране, а снимките вероятно ще започнат още през пролетта на 2016 г. Историята се случва в рамките на 24 часа, като в 6 софийски таксита се случват шест истории, повлияни от абсурдите и проблемите на днешната българска действителност и обединени от една смърт, която ще даде шанс за нов живот.