Строителят от Стара Загора се оказа безспорен любимец на публиката и убедително грабна голямата награда в шоуто - чек за 100 000 лв.

Вижте снимки >>
Вижте участниците в предаването >>

До финала с него стигнаха и двама от доказалите се през цялото шоу фермери - Симеон и Нора. Симеон получи само 4% от зрителската подкрепа и остана на трето място. Райно пък спечели с 84% от вота на зрителите, което му донесе 111 точки. Втора се класира Нора с 32 точки, а след нея Симо - с 20 точки.

Над 1,4 млн. души проследиха напрегнатия избор.

"Това е рекорден вот с рекордна активност - Райно спечели 84% от зрителския вот. Аз не помня някой да е получавал толкова голям процент някога в зрителски вот", каза водещият на риалитито Андрей Арнаудов, цитиран от "Стандарт".

Финалът премина под особено голямо напрежение за финалистите. Те трябваше да отговорят на въпроси на напусналите вече участници, да покажат уменията си в доенето на крави, стрелбата с брадва и познаването на Алманаха и да убедят зрителите защо трябва да ги подкрепят. Победителят беше избран и с помощта  на вътрешния вот на отпадналите участници и зрителския вот.

Преди да дойде време за първата битка в последния дуел, Варсамов изнерви отново останалите участници и водещият Иван Христов, който не се сдържа му направи забележка в ефир, че ще изгони Варсамов от студиото. По време на рекламите бившият затворник напусна студиото и не даде своя глас за нито един от финалистите.

Титлата "най-добър фермер сред отпадналите участници" бе определена и връчена от бай Георги на Мустафа. Титлата "баща на Фермата" бе връчена на Димитър за борбата на неговото семейство и усилията, които той положи, за да спечели формата.

По професия Райно е строител и описва себе си като "един обикновен човек от доброто старо време". Преди началото на шоуто, самият той определи участието си така:

„Фермата" е предаване за хора от моята черга. Искам да се разбере, че животът има и друга страна и аз не се срамувам да покажа своя корен".

Междувременно започнаха кастингите за втория сезон на шоуто.