Свидетелство за това е новото издание на Книгата на рекордите на Гинес, което от днес е на книжния пазар. Сред фигуриращите в него рекордьори са жена с брада, горящ мъж и татуирана пенсионерка, пише БТА.

Харнаам Каур от Великобритания влезе в новините през 2014 г., явявайки се по телевизията, за да говори за брадата си. Активистката в кампании срещу тормоза заради външния вид страда от хормонално заболяване, в резултат на което от 11-годишна възраст живее с нетипичното за жена окосмяване по лицето. С годините тя се е научила да приема външността си.

В изданието на Книгата на рекордите на Гинес за 2017 г. 24-годишната Харнаам Каур е вписана като най-младата жена с брада в света.

Когато става въпрос за подобряване на рекорди, 36-годишният австриец Йозеф Тьодлинг е готов да запали света или себе си. Срещу името на горящия мъж Тьодлинг, участвал като каскадьор в римейка на "Критична точка" (2015), в новото издание на Книгата на Гинес фигурират три постижения - за най-дълго издържано време с горящо тяло (5 минути и 41 секунди), влачене от кон на най-голямо разстояние (500 метра) с горящо тяло и влачене на най-голямо разстояние от превозно средство (582 метра) с горящо тяло.

Преди 10 години 67-годишната Шарлът Гутенбърг от Флорида, САЩ, остава вдовица. Вместо да се отдаде на мъката, американката намира утеха в татуировките. С 91,5 процента от тялото й, покрити от татуировки, тя се нарежда сред рекордьорите на Гинес като най-татуираната пенсионерка в света.

В новото издание фигурират и други любопитни постижения на хора, като това на "Голямата уста" Бернд Шмид от Германия, чиято зейнала паст е 8,8 сантиметра, и на Димитри Пансиера от Италия, който е подобрил собствения си рекорд за балансиране на вафлен конус със 121 топки сладолед. При предишното си постижение Пансиера е балансирал "само" 109 сладоледени топки.

Сред животните рекордьори в новото издание на Книгата на Гинес са 9-годишният Каспа - мъжка лама, която прескача летва с височина 1,13 метра, мъжкарят Людо от породата мейн куун - най-дългата котка в света (1,183 метра), Лизи от породата немски дог - най-високото женско куче в света (96 сантиметра), Кеон - кучето с най-дълга опашка в света (77 сантиметра).