Според отговорите на над 3000 анкетирани дами, съвременните жени се впечатляват най-много от мъже, които редовно им изпращат есемеси и изхвърлят боклука.

Комбинацията от забързан начин на живот и модерни технологии драматично са променили представата на жените за истинския джентълмен.

Дърпането на стола и отварянето на вратата, например, вече не са на първо място в списъка на типичните джентълменски прояви.

Те са заменени от правенето на чай сутринта и грижите за жената, когато е болна или има махмурлук. Джентълменът обаче не бива да забравя и за жеста с цветята - признак на обич и уважение

За да отговаря на определението си, модерният джентълмен също така трябва да може да готви, а и да разбира жената, когато тя страда от предменструален синдром, пишат от vesti.bg.

Изследването сочи още, че една на всеки десет жени смята, че истинският мъж трябва да изпраща на съпругата или на приятелката си романтични есемеси, а една на всеки двайсет вярва, че той трябва редовно да публикува нещо на стената й във "Фейсбук".

В същото време над две трети от дамите считат, че би било неучтиво, ако мъжът изпраща съобщения по телефона на приятели по време на среща, а и са на мнение, че както преди, така и сега мъжът трябва да носи тежките чанти и да държи половинката си за ръка.

Отново две трети смятат, че мъжът никога не трябва да споменава бившата си приятелка, а три четвърти са на мнението, че е важно джентълменът да носи изгладена риза всеки ден дори и само на работа.