Записваме рекорда. Ние сме две хиляди души. Това каза председателят на международната федерация на блондинките Олга Ускова по повод целта на федерацията да събере повече от 1020 русокоси дами на парад в центъра на София, предаде КРОСС.

Въпреки, че на Парада не се събраха повече от 30 блондинки, Ускова обяви, че рекордът е подобрен, тъй като са се събрали 2000 блондинки. Ето как Ускова обясни логиката на своето изказване: „Всяка една от нас отговаря на 10 латвийки, 10 литовки, 10 беларуски, защото в България живеят най-красивите хора на света".

Вижте снимки >>

Според нея обаче догодина ще се съберат повече блондинки. „Ние сме толкова силни, че до година ще успеем още повече да съберем. Българските жени са най-красивите и най-силните, ние сме най-силните, истински, душевни, можещи хора, които могат да направят тяхната държава да се развива и да върви напред с усмивка, щастие и блясък в очите", каза Ускова. Парадът е част от Първия международен конгрес на блондинките. Конгресът ще завърши тази вечер с конкурс за красота "Мис Блонд", на който ще бъде избрана най-умната и най-красивата блондинка.