"Абсолютно доказателство" получи антинаградата "Златна малинка" за най-лош филм, съобщи "Ротън томатоус".

Антинаградите се връчват ден преди наградите "Оскар". С най-много статуетки "Златна малинка" тази година е отличен мюзикълът "Музика" на поп звездата Сия, следван от "Абсолютно доказателство" на Майк Линдъл и "Борат 2" с по две отличия.

"Музика" получи антинаградите в три категории - за най-лоша актриса в главна роля за Кейт Хъдсън, за най-лоша актриса в поддържаща роля за Мади Зиглър и за най-лоша режисура за Сия.

Бившият кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани донесе две антинагради за "Борат 2" - за най-лош актьор в поддържаща роля и за най-лоша екранна комбинация за сцената, в която Джулиани, бивш съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп, играе себе си, а Тутар, героинята на българската актриса Мария Бакалова, го интервюира.

Документалният "Абсолютно доказателство" беше отличен и в категорията за най-лош актьор благодарение на Майк Линдъл.

Победителите бяха определени с онлайн гласуване на 1097 души от САЩ и повече от 20 страни по света, членове на фондация "Златна малинка". Те се регистрират онлайн и плащат 40 долара членски внос. Антинаградите "Златна малинка" са учредени през 1980 г. като антидот на холивудския награден сезон. Статуетката представлява пластмасова малинка със златисто покритие, чиято стойност не надвишава пет долара.