Бандерас е копродуцент и актьор в новия филм "Аутомата", който се снима в момента у нас. Срещата между двамата бе в компанията на Дейвид Варод - изпълнителен директор на „Ню Бояна Филм”, и на Деяна Данаилова – зам.-министър на културата. Бандерас посрещна Пенев в почивката между снимките, за да разменят актьорски тайни. Владимир Пенев разказа на прочутия актьор и продуцент за възхода на българското кино през последните няколко години.

"Мелани идва съвсем скоро. Много се вълнувам от предстоящата среща с нея пред камерите. Запознахме се на снимачната площадка на Too Much. (Това е приятна история за братя близнаци, които свалят супермацките Мелани и Дарил Хана.) Толкова я харесах като актриса и като дама, че се ожених за нея. Оттогава не сме се разделяли. Двамата с огромно удоволствие бихме си направили безгрижна ваканция из България - прекрасна страна с хубави хора. Тук се чувствам отлично. Ние, испанците, сме особено близки с вас, българите, по манталитет. Дори повече, отколкото с италианците. Обожавам вашия автентичен фолклор. Някога открих "Мистерията на българските гласове"
и онемях от възхищение", заяви Бандерас, цитиран от "Стандарт".

Вижте снимки на семейството >>

Бандерас се появи пред журналистите в небрежно деним облекло и тежки обувки. От дългата му коса, с която преди месец слезе от самолета на софийското летище, нищо не е останало. Чаровникът е остригал главата си до голо, както повелява образът му.