Актрисата Ариана ДеБоуз ще бъде водеща на церемонията за наградите "Тони" в центъра "Линкълн" в Ню Йорк трета поредна година, съобщи Асошиейтед прес.

Лауреатката на "Оскар", която е била номинирана и за най-престижните театрални награди в САЩ, ще бъде също продуцент и хореограф на откриването на шоуто на 16 юни.

"Не можех да пропусна възможността да бъда водеща на наградите "Тони" още веднъж в центъра "Линкълн". Развълнувана съм заедно с екипа да създадем невероятно честване на постиженията на "Бродуей" през този сезон", казва ДеБоуз в изявление.

ДеБоуз получи отлични отзиви за начина, по който водеше шоуто миналата година по време на стачката на холивудските сценаристи. Тогава шоуто нямаше сценарий и тя го откри с танц през фоайето на театър "Юнайтед Палас". За работата си тя получи номинация за награда "Еми".

Ариана ДеБоуз е театрален ветеран. Тя е участвала в "Самър: Мюзикълът на Дона Съмър", "Хамилтън", "История от Бронкс", "Пипин", "Мотаун, Мюзикълът" и други. Тя спечели "Оскар" за ролята си в римейка на "Уестсайдска история" на Стивън Спилбърг, пише БТА.

Номинациите за наградите "Тони" ще бъдат обявени на 30 април.

Наградите "Тони" са учредени през 1947 г. на името на театралната актриса Антоанет Пери, наричана Тони, и се връчват на най-добрите продукции на "Бродуей". Те се присъждат от професионалната асоциация "Бродуейска лига" и организацията с нестопанска цел "Американско театрално крило", учредена за " подкрепа на върховите постижения и образованието в театъра".