Преди ден в YouTbe каналът Movieclips излезе нов трейлър на дългоочаквания филм "Батман", чиято световна примиера първоначално бе насрочена за месец юни тази година, но впоследствие заради пандемията бе отложена за март 2022 г. Режисьорът Мат Рийвс представя един нов прочит на първите години в историята на милиардера Брус Уейн, който вечер захвърля имиджа на плейбой, за да сложи костюма на Черния рицар, борейки се с престъпността в град Готъм.

След Майкъл Кийтън, Вал Килмър, Джордж Клуни, Крисчън Бейл и Бен Афлек сега в неговата роля ще се превъплъти 35-годишният актьор Робърт Патинсън, който доби популярност като вампира Едуард Кълън от хитовата лената "Здрач", наред с нейните продължения, които всъщност са екранизации на бестселърите на Стефани Майер. От "Александра филмс" разказват, че предстои да станем свидетели на първите стъпки, които ще направи персонажът му, за да се превърне в един от най-великите и обичани герои от вселената на DC, които преди няколко години успяха да се изравнят с Marvel по привличане на зрителския интерес с успешните си продукции "Мъж от стомана", "Жената-чудо", "Аквамен" и "Жокера".

И макар трите заглавия да се оказаха страшно печеливши, посатавяйки студиото под ярките светлини на прожекторите, останалите им проекти "Батман срещу Супермен", "Лигата на справедливостта", "Жената-чудо 1984" и "Отрядът самоубийци" определено не успяха да оправдаят високите очаквания, разочаровайки както аудиторията, така и критиката.

Към момента официалната дата, в която екшънът с участието на Патинсън ще тръгне по големите екрани, включително и на IMAX, е на 4 март 2022 г., предава БТА. В останалите главни роли влизат Зоуи Кравиц, която ще изиграе Селина Кайл, позната още като Жената-котка, Пол Дейно (Едуард Наштън/Гатанката), Колин Фарел (Осуалд Кобълпот/Пингвина), Анди Съркис (Алфред), Джефри Райт (Джеймс Гордън) и др.

Няколко месеца ни делят от мига на истината, в който ще разберем дали цялото чакане си е струвало, а дотогава можем да видим рекламата на филма, която съдържа непоказвани досега кадри от него.