Билетите за първия концерт в Стокхолм на 10 май от предстоящото световно турне на Бионсе "Renaissance" бяха разпродадени във вторник, а промоутърите от "Лайв нейшън" съобщиха, че поради голямото търсене е добавен втори концерт в шведската столица, предаде АП.

Турнето започва в Швеция през май и включва концерти в Европа и Северна Америка. Последното шоу е насрочено за 27 септември в Ню Орлиънс.

Снимка: БТА

Билетите за втория концерт в шведската столица на 11 май бяха пуснати в продажба в сряда. Бионсе ще изнесе и двата концерта на "Френдс арена" - многофункционален стадион с подвижен покрив и капацитет от 65 000 зрители.

Освен в Стокхолм, допълнителни дати в европейската част на турнето бяха обявени още в Амстердам на 18 юни, във Варшава на 28 юни и още три вечери на стадион "Тотнъм Хотспър" в Лондон на 1, 3 и 4 юни, с което общият брой на концертите ѝ в британската столица става пет.

Снимка: АР/БТА

Още седем допълнителни дати бяха обявени и за Северна Америка - в Торонто, Чикаго, Вашингтон, Атланта, Хюстън, Лос Анджелис и Ийст Ръдърфорд.

Тазгодишните изпълнения ще бъдат първото самостоятелно световно турне на Бионсе след "Formation" през 2016 г. Албумът "Renaissance" от 2022 г. е почит към денс музиката и бе номиниран за албум на годината.

Снимка: Getty Images

На церемонията по връчването на наградите "Грами" в неделя в Лос Анджелис Бионсе спечели четири отличия. Така тя стана рекордьор за всички времена с общо 32 награди "Грами".

Цените на билетите от турнето "Renaissance" варират от 75 до 200 долара в Северна Америка и от 50 до 204 евро в Европа.

Снимка: Getty Images