Вчера се проведе тазгодишният конкурс, търсещ най-красивата българка. Журито на събитието, състояло се в столичната зала "Рейнбоу Плаза", откри своята победителка в лицето на 23-годишната Радинела Чушева.

Вижте снимки на победителката >>

Момичето, надвило останалите претендентки за титлата, е бивша адреналинка от предаването "Господари на ефира". Брюнетката има бакалавърска степен по журналистика от УНСС, като в момента учи магистратура. След като снощи спечели короната и признанието за най-хубава жена в страната ни, на Чушева ѝ предстои да представи България на световния финал "Мис Планет" 2020.

Първа подгласничка и носителка на отличието "Мис Глоуб" стана 20-годишната Румяна Данаилова, която е "Мис Варна" 2019. Тя е студентка в Икономическия университет в морската ни столица, където учи "Икономика и управление на търговията".

Пловдивчанката Стелияна Иванова, която е на 18 г. и от няколко години се изявява професионално пред фотографските обективи, стана втора подгласничка. Тя ще има честта да представи държавата ни на "Мис Земя", който ще се проведе във Филипините.

За трета подгласничка бе избрана Мис Асеновград - Мария Попова. Тя е на 22 години и е възпитаник на спорното училище в родния си град и в момента има свой бизнес.

По традиция конкурсът премина в три кръга, през които участничките дефилираха в елегантни облекла, бански костюми и официални рокли.

Всяка година надпреварата за короната преминава под определена екологична или социална кауза. Сега момичетата се обединиха срещу Глобалното замърсяване - един от най-големите проблеми на планетата ни.

В журито, което оценяваше красавиците, бяха 4 от дамите, сложили в миналото лентата на "Мис България" - Елена Ангелова, Тамара Георгиева, Наталия Гуркова и Теодора Мудева. Петият член бе Мария Кристиано, която е дъщеря на собственика на "Christian of Roma".

Интересен факт е, че часове преди старта на конкурса в интернет пространството излезе информация, гласяща, че именно Чушева ще спечели. Сайт посочи, че титлата ѝ е платена от мъжа, с когото тя има интимни взаимоотношения.

"Остават броени часове до момента, в който Радинела Чушева ще стане Мис България 2019. Скандално или не, победителката вече е ясна", писа медията.